Gezonde maaltijd
Maaltijden aan huis

Gezonde maaltijd

Een gezonde maaltijd hoeft niet ingewikkeld en duur te zijn. Je bestelt ze eenvoudig bij Uitgekookt en laat de gezonde maaltijden aan huis bezorgen. Deze makkelijke en gezonde avondmaaltijden zijn ook nog eens voordelig!

Vers en gezond
Met verse ingrediënten bereid, zonder onnodige toevoegingen
Gratis bezorgd
Op twee momenten per week, door eigen bezorgers aan huis geleverd
Volop variatie
Elke week ruime keuze uit 24 nieuwe maaltijden
Geheel vrijblijvend
Geen abonnement, dus geen vaste verplichting en u zit nergens aan vast

Een gezonde maaltijd aan huis

Voor een gezonde maaltijd hoef je niet zelf naar de supermarkt. Je regelt het al met een paar klikken via Uitgekookt:

  • Stap 1: Selecteer jouw gewenste gerecht uit maar liefst 25 unieke én gezonde maaltijden
  • Stap 2: De chefs gaan aan de slag om jouw maaltijden te bereiden
  • Stap 3: De gezonde maaltijden worden koelvers en in een tijdvak van 1,5 uur bezorgd aan huis
  • Stap 4: Je warmt de maaltijd op, in ongeveer 4 minuten, wanneer het jou uitkomt

De passie van Uitgekookt voor gezonde maaltijden bestaat al 6 generaties lang. Wat begon als een vooruitstrevende groentewinkel, met gewassen en gesneden groente, is vandaag de dag een innovatieve maaltijdservice. Voordat een gezonde maaltijd op het menu komt te staan, wordt deze uitgebreid getest en verbeterd op smaak en voedingswaarden. Zo weet je zeker dat je van een gezonde maaltijd zult genieten!

Kant-en-klaar magnetronmaaltijd: is dat wel gezond?

Kant en klare magnetron maaltijden hadden lange tijd een slecht imago. Ze zouden weinig groente en veel zout en vet bevatten. Ook de straling van de magnetron zou niet goed voor je zijn. Maar, is dit waar? We leggen je graag uit hoe het zit!

Gezonde maaltijden bestellen bij Uitgekookt

Het bestellen van gezonde maaltijden bij Uitgekookt kan gemakkelijk en snel. Het begint bij het invoeren van jouw postcode, gevolgd door jou gewenste bezorgdag en bezorgtijd. Daarna selecteer je het aantal maaltijden dat je wilt ontvangen. Het bezorgen van de maaltijden is kosteloos wanneer je 3 of meer maaltijden bestelt per bezorgmoment. Er geldt een minimale afname van 2 maaltijden per bezorgmoment. Bestel je er 2? Dan zijn de bezorgkosten € 1,99. De gezonde maaltijden worden koelvers aan huis geleverd door eigen bezorgers.

De makkelijke en gezonde maaltijen bewaar je 5 dagen in de koelkast en indien gewenst 30 dagen in de vriezer. Alhoewel wij de koelkast aanraden, omdat er zich in de vriezer ijskristallen zullen vormen op de kant-en-klare maaltijden, die de smaak niet ten goede komen. Uitgekookt heeft trouwens een speciale kook-en verpakkingstechniek ontwikkeld, waardoor de maaltijden 5 dagen houdbaar blijven in de koelkast zonder conserveringsmiddelen, pasteuriseren of invriezen. Je hoeft de maaltijd vervolgens alleen maar even op te warmen, op het moment dat jij dit wilt. Dit kan in de oven of magnetron. Dat is het grote verschil met tafeltje dekje: je bepaalt zelf wanneer je de maaltijd opwarmt.

Laat onze chef voor je koken!

Makkelijke en gezonde avondmaaltijden

Wij kunnen ons goed voorstellen dat je het lastig vindt om een gezonde maaltijd samen te stellen. Van het zoeken in de supermarkt tot de lange voorbereiding in de keuken, het kan veel moeite en geld kosten om een gezonde avondmaaltijd te maken. Kies dan voor de makkelijke en gezonde gerechten van Uitgekookt. Je bent dan gegarandeerd van een maaltijd boordevol gezonde voedingsstoffen. Elke maaltijd bevat altijd minimaal 200 gram verse groente, hoe fijn is dat?! Je kunt ook wekelijks uit minimaal 3 vegetarische opties kiezen.

Geen onnodige toevoegingen aan de maaltijden

De maaltijden van Uitgekookt bevatten tevens geen onnodige toevoegingen zoals overbodig suiker en zout. Verder wordt er ook met het volgende rekening gehouden:

  • In iedere maaltijd zitten voldoende eiwitten en gezonde vetten
  • De maaltijden bevatten koolhydraten met een lage glycemische index (GLI). Dit zorgt ervoor dat je bloedsuiker minder gaat schommelen en je langer verzadigd bent
  • De meeste groenten worden gestoomd, zodat er zoveel mogelijk vitamines behouden blijven
  • Er wordt zo weinig mogelijk vet gebruikt tijdens het bereiden van de maaltijden. Als er toch vet gebruikt wordt, wordt er bewust voor vloeibare en gezonde plantaardige oliën gekozen
Nu ik Uitgekookt ken wil ik nooit meer anders. Ik kan weer zelf bepalen wanneer ik wil eten
Mevrouw De Wit, klant bij Uitgekookt

Zijn kant-en-klare gerechten gezond?

Je vraagt je wellicht af of kant-en-klare gerechten wel gezond zijn. De kant en klare maaltijden van Uitgekookt worden zonder onnodige toevoegingen bereid. Dat betekent dat ze dagvers zijn, met verse en lokale ingrediënten. Hierdoor zijn ze juist extra gezond. Verder zijn diverse kant-en-klare maaltijden zoutarm, vetarm en suikerarm bereid. Uitgekookt zal bijvoorbeeld bij producten geen extra zout toevoegen, terwijl dat misschien wel gebruikelijk is. Je lichaam heeft namelijk maar 1 tot 3 gram zout per dag nodig. In Nederland eten we gemiddeld ongeveer 10 gram zout per dag. Hierdoor kan het zijn dat je lichaam de hoeveelheid natrium (oftewel zout) niet goed verwerkt. Veel zout zit in kant-en-klare voedingsmiddelen, bij Uitgekookt wordt hier juist opgelet door zoutarm eten aan te bieden.

Bij vetarme maaltijden kun je denken aan het gebruik van magere vleeswaren, magere kaas en andere magere zuivelproducten. Uitgekookt gebruikt zo weinig mogelijk vet tijdens het bereiden van de maaltijden. Als er toch vet gebruikt wordt, dan wordt er bewust gekozen voor vloeibare en gezonde plantaardige oliën. Naast de grote hoeveelheid groente en voldoende eiwitten, zitten er gezonde vetten in jouw kant-en-klaar maaltijd. Enkele maaltijden van Uitgekookt zijn bereid op suikerarme basis. Een product is suikerarm wanneer er maximaal 5 gram suiker per 100 gram of 2,5 gram per 100 milliliter is gebruikt. De maaltijden van Uitgekookt bevatten geen onnodige toevoegingen zoals overbodig suiker en zout.

Probeer 4 kennismakingsmaaltijden voor maar €15

Vragen over onze maaltijden

  • We bezorgen koelverse maaltijden bij u aan huis. U dient deze enkel zelf nog te verwarmen in de magnetron of oven.