Van de Uitgekookt redactie

Wij koken graag, maar smullen ook van schrijven over eten! We geven je dan ook graag tips & tricks op het gebied van lekker en gezond eten en informeren over onze maaltijdservice.

Ontmoet onze bezorgers! Onze sociale superhelden die niet alleen je maaltijden bezorgen, maar ook een glimlach. Ze zijn om in te lijsten, letterlijk. Deze keer in de spotlight: bezorger Guusje die bezorgt op het Zeeuwse eiland Schouwen-Duiveland.

Corona heeft de in de toeristische en culturele sector werkzame Guusje niet gespaard. Toerisme bleef uit en evenementen organiseren kon ze vergeten. Dus zocht Guusje een invulling op haar inkomen, wat ook te combineren viel met haar werk als gemeenteraadslid. Zo kwam ze terecht bij Uitgekookt. Nu geniet ze met volle teugen van haar bijverdienste als bezorger op het Zeeuwse eiland Schouwen-Duiveland.

Op maandagmiddag bezorgt ze in Zierikzee en op donderdagen rijdt ze het hele eiland over, van het ene tot het andere uiterste puntje. “Ik heb dan maar 20 adressen, maar ben 4 uur onderweg”. Vervelend vindt ze dit niet, want ze geniet van de route waarin ze wordt omringd door de contrastrijke Zeeuwse natuur.

Prachtige zonsondergangen

Duinen, dijken, schorren en polders. Guusje komt het allemaal tegen onderweg. “Ik leer mijn eiland zo goed kennen en tóch word ik steeds weer verrast. De mooiste polderweggetjes, prachtige zonsondergangen. En soms sta ik ineens oog in oog met een roedel herten op de weg.”

The middle of nowhere

Ondanks alle mooie plaatjes onderweg heeft het maaltijden bezorgen in the middle of nowhere soms ook nadelen. “Ik heb wel eens moeite om het juiste adres te vinden", geeft Guusje toe. "De huisnummers zie je vaak pas als je het erf oploopt. Soms moet ik een paar keer uitstappen voordat ik het juiste huis te pakken heb. Dat is in de winter toch wat minder aangenaam.”

Eén keer leek een adres echt onvindbaar. “Dat was een nieuwe straat, hij stond waarschijnlijk nog niet in de navigatie.” Gelukkig kwam er net een postbezorger voorbij die Guusje de weg kon wijzen. “Ik stond er zowat tegenover.”

Bekende klanten

Naast de mooie routes geniet Guusje ook van de verschillende mensen waar ze bij over de vloer komt. “Ik heb grote evenementen georganiseerd op Schouwen-Duiveland en daardoor ken ik veel eilandbewoners. En ze kennen mij ook. Ze zijn helemaal verbaasd als ik ineens bij ze op de stoep sta met maaltijden.”

Als er tijd is maakt ze een praatje en vaste klanten geven haar soms zelfs wat lekkers. “Een rolletje drop, een plakje cake. Super aardig.”

Contact met medebezorgers

Nog iets waar Guusje van geniet is het contact met haar medebezorgers. Met zijn vieren voorzien ze het hele eiland van Uitgekookt maaltijden. “We hebben een eigen appgroep en helpen elkaar altijd als iemand een keer niet kan bezorgen of wat later is. Ik heb heel leuk contact met ze.”

Het breekt je dag

Guusje denkt dan ook niet dat ze direct stopt met bezorgen zodra haar werk weer aantrekt. “Ik werk in een prachtig pand, maar zit veel alleen. Het bezorgen breekt je dag. Zo lang het leuk is, blijf ik dit wel doen.”

Andere interessante artikelen