Van de Uitgekookt redactie

Wij koken graag, maar smullen ook van schrijven over eten! We geven je dan ook graag tips & tricks op het gebied van lekker en gezond eten en informeren over onze maaltijdservice.

Ontmoet onze bezorgers! Onze sociale superhelden die niet alleen je maaltijden bezorgen, maar ook een glimlach. Ze zijn om in te lijsten, letterlijk. Deze keer in de spotlight: bezorger Toine die bezorgt in regio Breda.

Toine (68) heeft altijd een actief leven gehad. Toen de oud-bedrijfsadviseur bij het UWV met pensioen ging, wilde hij dan ook niet stil komen te staan. “Op de bank zitten, dat is niks. Ik geloof dat het beter is als je actief blijft.”

Bezige bij

Zo gezegd, zo gedaan. Toine zag zo’n 1,5 jaar geleden een advertentie van Uitgekookt en melde zich aan als bezorger voor regio Breda. “Vooral vanwege het contact met mensen. Dit heb ik binnen mijn baan ook altijd gehad en ik haal daar veel voldoening uit.” De bezige bij werkt daarnaast ook nog bij een meubelzaak, surveilleert bij examens en past met liefde op zijn kleinkinderen. “Allemaal nieuwe dingen waar ik nu tijd voor heb.”

Betere bel

Als bezorger bij Uitgekookt heeft Toine een vaste klantenkring. Toine leert zijn klanten hierdoor echt kennen en sommigen staan met smart op hem te wachten. “Als het gaat om de oudere klanten is het veel meer dan bezorgen alleen. Zo was er een klant die de bel niet goed hoorde. Ik heb toen een betere bel voor hem geregeld. Die klant was zo blij, dat maakt je dag.”

“Die klant was zo blij, dat maakt je dag!”
Toine, bezorger in Breda

Waardering van klanten

Toine is dan ook blij dat hij iets voor zijn medemens kan doen. Hij krijgt er veel waardering voor terug. “Bedankjes, complimenten, kaartjes, fooi.” Soms ook in verdrietige situaties. Zo trof hij ooit een klant levenloos aan, nadat hij samen met een bezorgde buurvrouw de deur had geopend. “Dat was heel heftig, maar de familie was erg blij met onze oplettendheid. Als blijk van waardering stuurden ze een kaartje. Een klein gebaar, maar met een groots effect.”

Middenin de maatschappij

Ondanks deze gebeurtenis doet Toine zijn werk met veel plezier. “Het hoort bij het leven, zowel vreugde als verdriet”. Zolang hij het kan blijven bolwerken met al zijn activiteiten, blijft Toine maar al te graag twee avonden per week maaltijden bezorgen. “Ik sta graag middenin de maatschappij.”