De oorsprong van Uitgekookt

Echte ambacht sinds 1830

De eerste generaties (1830 - 1938) Van Marle verbouwden in de zomer aardappelen en groenten. Ze verhandelden dit huis-aan-huis. Dit wordt ook wel “venten” genoemd. In de winter verdienden ze de kost met houthakken.

4e generatie: in de winkel en aan huis

Piet en Griet van Marle namen in 1938 de winkel over van Andries van Marle, die de zaak startte aan de Venestraat 17 in Kampen. Piet en Griet verbouwden aardappelen en groenten en verkochten hun producten in de winkel en aan huis. In de jaren voor de oorlog was het gebruikelijk om groenten in blik te verkopen, omdat niet alles het hele jaar verkrijgbaar was. Van import van groenten en fruit was nog geen sprake; de producten in de winkel waren veelal afkomstig van eigen land.

5e generatie: veel keuze voor het avondeten

Jannes en Harmke van Marle, de kinderen van Piet en Griet, verlegden de aandacht van het verbouwen van groenten naar het verkopen van aardappelen, groenten en fruit in de winkel. Zij verhuisden naar een groter pand aan de overkant van de straat, Venestraat 24 in Kampen. Deze generatie was één van de voorlopers in de branche door de groenten panklaar, gesneden en gewassen aan te bieden.

6e generatie: oog op de toekomst

Johan van Marle neemt in 1999 de winkel in de binnenstad over van zijn ouders en verhuist naar een centraal gelegen winkelcentrum in Kampen. Hier zet hij de volgende belangrijke stap in de servicegerichtheid van het bedrijf. Johan voorziet de winkel van een open keuken en neemt een chef kok in dienst. Met “op de huid gebakken zalm bij de Culinaire Groenteman” was Johan voorloper in de markt.

Groeiende vraag

De reacties op de kwaliteit van de gerechten waren zo positief dat de vraag naar maaltijden aan huis groeide. De keuken was al snel niet groot genoeg meer en Johan verhuisde het bedrijf naar een groter onderkomen op een industrieterrein in IJsselmuiden.

Zo gemakkelijk bestel je bij Uitgekookt!

Afbeelding stap
BestellenSelecteer je maaltijden
Afbeelding stap
BereidenOnze chefs bereiden je maaltijden
Afbeelding stap
BezorgenGekoeld en in een tijdvak van anderhalf uur
Afbeelding stap
OpwarmenWanneer het jou uitkomt, in slechts 4 minuten

Heden

Miranda van Marle doet haar intrede in het bedrijf en richt zich op de financiële en organisatorische kant van het bedrijf. De naam wordt aangepast: de Culinaire Groenteman wordt Uitgekookt. Een merknaam die blijft hangen, vertelt wat we doen en landelijk uitgedragen wordt.

De toekomst: gezonde en lekkere maaltijden aan huis

Eind 2018 verhuist Uitgekookt naar een nieuw pand. Een volledig high care ingerichte begane grond met gemotiveerde vakmensen in de keukens, orderpick zones, gekoelde opslag en logistieke lijnen voor de bereiding van producten op het hoogste niveau. Hier maken we onze dromen waar!

De maaltijdservice van Uitgekookt wordt ondersteund door specialisten op het gebied van logistiek, sales en software-ontwikkeling. We genieten elke dag met volle teugen van de verbetering van de service, kwaliteit en de groei die we met elkaar realiseren.