Van de Uitgekookt redactie

Wij koken graag, maar smullen ook van schrijven over eten! We geven je dan ook graag tips & tricks op het gebied van lekker en gezond eten en informeren over onze maaltijdservice.

Ontmoet onze bezorgers: onze sociale superhelden die niet alleen je maaltijden bezorgen, maar ook een glimlach. Ze zijn om in te lijsten, letterlijk. Deze keer in de spotlight: bezorger Ada. Zij bezorgt in de regio Hoorn (Noord-Holland).

Ada (67) is gek op autorijden, geïnteresseerd in voeding en dol op mensen. Een logische keuze dus om na haar pensioen aan de slag te gaan als bezorger bij Uitgekookt. Nu komt ze wekelijks bij zo’n 40 mensen over de vloer om gezonde kant-en-klaarmaaltijden te bezorgen. Wat haar het meest bevalt hieraan? “De verhalen van mensen.”

Samenwonen

Zo was er de vrouw van 93, die er op een dag wat bedrukt uitzag. “Nadat ik de kant en klaar maaltijden in haar koelkast had gezet, voelde het niet goed om direct weg te gaan. Ik zag dat ze ergens mee zat.”

Gelukkig heeft Ada tijdens haar dienst tijd voor een praatje met klanten. “Wat bleek nou? Haar vriend had haar gevraagd om te gaan samenwonen! Moet je nagaan, op die leeftijd!” vertelt Ada verwonderd.

De week erop komt Ada weer maaltijden bezorgen en de vrouw ziet er opgelucht uit. “Ze had nee gezegd. Ze hadden het zo toch ook goed? Haar vriend had hierop instemmend gereageerd.”

Beterschapskaartje

Ada kan enorm genieten van zulke verhalen. Ze bouwt dan ook echt een band op met sommige klanten, met name de ouderen op haar route. “Soms ben je de enige persoon die ze zien op een dag.” Ada geeft zelfs wel eens een verjaardags- of beterschapskaartje mee bij de doos met maaltijden. Andersom krijgt ze ook wel eens iets. “Zo was er een horlogemaker, die een klein klokje voor me had gemaakt.”

Keerzijde

Een band opbouwen met klanten heeft ook een keerzijde, weet Ada. “Toen mijn route te druk werd vanwege de populariteit van Uitgekookt, nam een collega een deel over. Ik vond het moeilijk om afscheid te nemen van mijn vaste klanten. Gelukkig zijn ze bij mijn collega, die ik trouwens zelf heb voorgesteld bij Uitgekookt te gaan werken, in goede handen.”

Over de snelweg knallen

Uiteraard zijn er ook veel klanten waar Ada de maaltijden overhandigt en vervolgens direct weer doorrijdt. Ook van autorijden kan Ada genieten. Met name de langere stukken. “Lekker over de snelweg knallen.” Alleen het inladen van de auto vindt ze soms wat zwaar. Desondanks is Ada nog lang niet van plan om te stoppen. “Zolang ik dit kan, blijf ik het doen.”