Ingrediënten voor verse maaltijd

Gezonde maaltijd

Een gezonde maaltijd stimuleert de gezondheid van de mens. Gezond eten en drinken geeft jouw lichaam de juiste voedingsstoffen om te groeien en om je energiek te voelen. Daarnaast kan gezonde voeding bepaalde ziektes voorkomen. Uitgekookt biedt allerlei gevarieerde en gezonde maaltijden aan, waardoor jij in een handomdraai een gezonde maaltijd op tafel hebt staan.

usp icon
Vers en gezond
Met verse ingrediënten bereid, zonder onnodige toevoegingen
usp icon
Gratis bezorgd
Op twee momenten per week, door eigen bezorgers aan huis geleverd
usp icon
Volop variatie
Elke week ruime keuze uit 24 nieuwe maaltijden
usp icon
Geheel vrijblijvend
Geen abonnement, dus geen vaste verplichting en je zit nergens aan vast

Een gezonde maaltijd aan huis

Voor een gezonde maaltijd hoef je niet zelf naar de supermarkt. Je regelt het al met een paar klikken via Uitgekookt:

  • Stap 1: Selecteer jouw gewenste gerecht uit maar liefst 24 unieke én gezonde maaltijden
  • Stap 2: De chefs gaan aan de slag om jouw maaltijden te bereiden
  • Stap 3: De gezonde maaltijden worden koelvers en in een tijdvak van 1,5 uur bezorgd aan huis
  • Stap 4: Je warmt de maaltijd op, in ongeveer 4 minuten, wanneer het jou uitkomt

Een gezonde maaltijd bevat een aantal voedingsstoffen. We gaan een aantal voedingsstoffen bij langs die belangrijk zijn om binnen te krijgen. We beginnen natuurlijk met groente. Iedere maaltijd moet minimaal 150 gram groente bevatten om genoeg vitamines en mineralen binnen te krijgen. In iedere groente zitten weer andere vitamines, dus varieer een beetje per maaltijd. Daarnaast zijn koolhydraten belangrijk om binnen te krijgen. Hoewel een koolhydraatarm dieet tegenwoordig een trend lijkt, moet je niet zomaar koolhydraten schrappen uit je maaltijd. Koolhydraten werken namelijk als brandstof en bevatten ook vezels, eiwitten, B-vitamines, ijzer en jodium.

Een gezonde maaltijd bevat ook genoeg vetten. Net zoals koolhydraten, zien veel mensen vetten ook als iets slechts. Het klopt dat er slechte vetten zijn, maar er zijn ook ontzettend veel vetten die we niet kunnen missen. De ‘goede’ vetten noemen we onverzadigde vetten. Deze onverzadigde vetten zorgen ervoor dat we bepaalde vitamines beter opnemen in ons lichaam. Onmisbaar dus. Tot slot bevat een gezonde maaltijd genoeg eiwitten, ook wel proteïne genoemd. Eiwitten zorgen voor een goede spieropbouw en -behoud. Volg je een vegetarisch voedingspatroon? Dan moet je extra eiwitten in je maaltijd opnemen.

Dit zijn de ingrediënten van een gezonde maaltijd!

Wil je een verantwoorde maaltijd op tafel zetten? Dan snap je dat je pizza en patat beter kunt laten staan. Maar welke gezonde ingrediënten zijn wél goed in je maaltijd? We zetten het voor je op een rij.

Gezonde recepten

Om er zeker van te zijn dat Uitgekookt makkelijke en gezonde maaltijden aanbiedt, werken onze koks samen met onze voedingsexpert. Samen zorgen zij ervoor dat in de maaltijden de juiste voedingsstoffen zitten. Daardoor bevat iedere maaltijd bouwstoffen, brandstoffen en beschermende stoffen. De maaltijden bevatten veel dagverse en lokale ingrediënten. Doordat de koks veel groente stomen tijdens het kookproces, blijven veel vitamines extra goed behouden. Daarnaast bereiden de koks van Uitgekookt de maaltijden zonder onnodige toevoegingen, zoals suiker.

Zorg altijd voor een gevarieerd voedingspatroon, want er is niet één groente die alle voedingsstoffen bevat die we nodig hebben. Door veel te variëren weet jij zeker dat je verschillende goede voedingsstoffen binnenkrijgt. Met iedere week minstens 24 gerechten waaruit je kan kiezen, is variëren bij Uitgekookt geen probleem. Gezonde gerechten die Uitgekookt aanbiedt zijn bijvoorbeeld paprikakip met rijst, champignons en spinazie en kabeljauw in dille met tagliatelle en groenten.

Laat onze chef voor je koken!

Gezonde maaltijden bestellen

Geen zin of tijd om te koken, maar wil je wel gezond eten? Dat begrijpen wij maar al te goed. Daarom staan wij voor jou klaar! Bij Uitgekookt kun je makkelijk gezonde maaltijden bestellen. Per week kies je uit minstens 24 maaltijden jouw favorieten uit

Kies uit de categorie Hollands, Italiaans, Oosters of Werelds. Tijdens het bestellen sorteer je gemakkelijk op type gerechten, zoals kip, rundvlees, varkensvlees, vis of vegetarisch.

Bij Uitgekookt bestel je maaltijden wanneer je zelf wilt. Je zit niet vast aan een abonnement. Dus wil je graag eens een keer een maaltijd uitproberen? Dat kan gerust. Bestel je wel wekelijks maar ga je een weekje op vakantie? Dat is ook geen probleem, want jij kiest wanneer en hoeveel maaltijden je besteld. Onze eigen en vaste bezorgers leveren de gezonde maaltijden aan huis. De bezorgkosten bij Uitgekookt zijn helemaal gratis. Daarnaast geef je zelf aan wanneer je de makkelijke maaltijden graag ontvangt.

Maaltijden

Iedere week staan er 24 nieuwe maaltijden op het menu. Met zorg samengesteld door onze chefs en voedingsexpert, zodat je altijd de juiste keuze kunt maken. Gezond, gevarieerd en lekker. Bekijk wat er deze week op het menu staat.

Ovenschotel met witlof, appeltjes en geitenkaas

Ovenschotel met witlof, appeltjes en geitenkaas

Bekijk deze maaltijd
Curry stoofpotje met kip, groenten en bloemkoolrijst

Curry stoofpotje met kip, groenten en bloemkoolrijst

Bekijk deze maaltijd
Stamppot andijvie met vegaballetjes

Stamppot andijvie met vegaballetjes

Bekijk deze maaltijd

Gezonde maaltijd voor 1 persoon

Het kan soms lastig zijn om maaltijden te koken voor een persoon. Vaak houd je veel over en soms neig je misschien toch naar een kant-en-klaar maaltijd van de supermarkt, die niet altijd even gezond zijn. Een gezonde maaltijd voor 1 persoon vind je bij Uitgekookt. Alle maaltijden die we aanbieden, kun je in verschillende porties bestellen. Dus eet je alleen? Dan bestel je één portie. Eet je toch met meerdere mensen? Dan geef je dit ook gewoon makkelijk aan.

Gezonde kant-en-klaar maaltijden aan huis

Uitgekookt is dé bezorgservice voor eten aan huis. Wil je graag gerechten laten bezorgen bij jouw ouders of grootouders? Dat doe je door eenvoudig hun adres in te vullen tijdens het bestellen van kant-en-klaar maaltijden. Je kunt eveneens een ander factuuradres opgeven, mocht dit nodig zijn. Daarna is het een kwestie van de gezonde maaltijden enkele minuten in de oven of magnetron opwarmen. Wil je de gezonde kant-en-klaar maaltijden langer bewaren? Aangezien deze vers verpakt zijn zonder conserveringsmiddelen, geur-, kleur- en smaakstoffen, kun je ze tot maximaal 5 dagen in de koelkast bewaren.

Goedkoop gezond eten

Dankzij het proefpakket van Uitgekookt kun jij profiteren van goedkoop gezond eten. Maak ook kennis met Uitgekookt.nl en profiteer van onze kennismakingsaanbieding: 4 voor €25!. De maaltijden worden kosteloos bij jou aan huis bezorgd. De prijs van een reguliere maaltijd varieert tussen de €6,79 en €8,99 per maaltijd. Tijdens het bestellen van goedkoop gezond eten zie je het specifieke bedrag. Naast het bestellen via de website kun je er ook voor kiezen om goedkoop gezond eten te bestellen via de telefoon (085 - 0406065) en via de vaste bezorgers. Zij zorgen ervoor dat je een nieuw formulier ontvangt voor de week erop. Na het ontvangen van de makkelijke maaltijden van Uitgekookt kun je ze tot wel 5 dagen in de koelkast bewaren. Het opwarmen in de oven of magnetron is al na enkele minuten gebeurd. Zo makkelijk is avondeten zonder te koken!

Stel je eigen proefpakket samen!

4 voor €25!

Vragen over onze maaltijden

  • Nee, maar binnen 4 minuten heb je al een warme maaltijd op tafel staan, door hem te verwarmen in de magnetron.