Geen tijd om te koken
Gezond eten

Kookinspiratie nodig? Met deze tips zet jij een lekkere maaltijd op tafel

Wordt het vanavond weer de gebruikelijke pasta? Wil je aardappels, groente en vlees? Een maaltijdsalade? Of een simpele rijstschotel? Elke dag weer bedenken wat je moet eten is niet altijd even makkelijk. Daarom kan jij wel wat kookinspiratie gebruiken.

Wist je dat Nederlanders gemiddeld zeven recepten vaak maken? Die recepten zitten in je hoofd en kun je maken zonder dat je erover na hoeft te denken. Daar heb jij geen kookinspiratie voor nodig. Maar alles buiten die zeven gerechten is moeilijker. En daar schieten wij te hulp: dit zijn zeven tips voor kookinspiratie bij het avondeten.

1 - Check de app of website van supermarkten voor kookinspiratie

Grote supermarktketens zetten vaak recepten online vol ingrediënten die op dat moment in de aanbieding zijn. Heel slim natuurlijk, want zo lokken ze jou met kookinspiratie naar de supermarkt voor je avondeten.

2 - Zorg dat je altijd eten in de koelkast hebt

Kook, als je wel inspiratie hebt, grotere porties. Hiervan vries je een deel in om op een ander moment op te warmen. Dit heet meal preppen. Ideaal voor als je geen kookinspiratie hebt op andere dagen. Kook bijvoorbeeld voor de hele week vooruit op zondag, doe je maaltijden per portie in kleine bakjes en zet deze in de koelkast of vriezer. Of bestel kant-en-klaarmaaltijden die je tot vijf dagen in de koelkast kunt bewaren. Zo hoef jij de hele werkweek niet na te denken over je avondeten en hou je tijd over voor andere dingen.

3 - Kook helemaal niet

Huh, maar dat is toch geen kookinspiratie? Jawel hoor. Soms is het oké om even niet te koken, zolang je maar wel je voedingsstoffen binnenkrijgt. Eet bijvoorbeeld een gezonde salade, instant noedels, tosti’s en koude wraps. Voor de nodige vitamines eet je er tomaatjes of een stuk komkommer bij.

4 - Maak gebruik van andermans kookinspiratie

Als iemand anders je vraagt “waar heb je zin in?”, weet je het niet. Maar als de ander voorstelt om een stamppot te maken, voel je vanzelf aan of je zin hebt in die stamppot. Zo kun je heel eenvoudig doorgaan tot je iets tegenkomt waar je wél warm van wordt. Gebruik deze psychologie voor jouw kookinspiratie!

5 - Laat andere mensen voor je koken

En dan bedoelen we niet dat je elke dag bij iemand anders moet eten. We bedoelen dat je een chef voor je moet laten koken. De kant-en-klaarmaaltijden van Uitgekookt worden bedacht en bereid door chefs en voedingsexperts. Elke week staan er 24 nieuwe gerechten op het menu, zodat je voldoende keuze hebt, maar niet te veel keuze hebt voor je avondeten. Zo zit er altijd wel iets bij waar jij zin in hebt. Wij zorgen wel voor jouw kookinspiratie, zodat je dat zelf niet hoeft te doen.

6 - Experimenteer regelmatig met nieuwe gerechten

Die zeven gerechten die in jouw hoofd zitten, kunnen er ook 10 of 15 worden. Struin het internet af, op zoek naar lekkere gerechten. En kies dan vooral gerechten die je zelf niet zo snel zou bedenken. Er staan heerlijke wereldse gerechten online, zowel met als zonder vlees. Of bekijk de menukaart van een restaurant in de buurt en maak een van de gerechten zelf thuis.

7 - Ga voor een maaltijdabonnement

Als je vaker geen kookinspiratie hebt, is een maaltijdabonnement voor jou een goed idee. Met het maaltijdabonnement van Uitgekookt laat je anderen jouw avondeten kiezen én koken. Je vult één keer je smaakprofiel in, zodat wij weten wat je wel en niet lekker vindt en je kiest hoe vaak je de maaltijden wil ontvangen. Onze chefs gaan voor je aan de slag en jij krijgt elke week of elke twee weken maaltijden die volledig bij jou passen, zonder dat je daar iets voor hoeft te doen.

Gezonde magnetronmaaltijd

Kies het abonnement wat bij je past

Van de Uitgekookt redactie

Wij koken graag, maar smullen ook van schrijven over eten! We geven je dan ook graag tips & tricks op het gebied van lekker en gezond eten en informeren over onze maaltijdservice.