Van de Uitgekookt redactie

Wij koken graag, maar smullen ook van schrijven over eten! We geven je dan ook graag tips & tricks op het gebied van lekker en gezond eten en informeren over onze maaltijdservice.

Na een dag werken of studeren heb je niet altijd zin om nog lang in de keuken te staan. Je wil zo snel mogelijk een maaltijd op tafel zetten. Het liefst een gezonde. Dat snappen wij als geen ander, want dat is waarom wij het koken voor je uit handen nemen met onze gezonde kant-en-klaarmaaltijden. Maar heb je nú trek en geen lekkere Uitgekookt-maaltijd in je koelkast liggen? Lees dan deze 10 tips om snel een eenvoudig gerecht op tafel te zetten.

Maaltijd tip 1: kook water met de waterkoker

Kook je groente, pasta, of rijst? Zet de waterkoker aan zodra je de keuken in stapt en begin met andere voorbereidingen. Wachten tot het water in de pan kookt duurt lang. Wanneer je klaar bent met wat voorbereidingen is het water gekookt en giet je het over in de pan.

Maaltijd tip 2: gebruik voorgesneden groente

Door een zak voorgesneden groente te koken hoef je de groente niet eerst te wassen en snijden. Je kunt ze zo in de pan mikken. Scheelt toch weer een paar minuten.

Maaltijd tip 3: ga wokken

Wokken is misschien wel een van de snelste kooktechnieken. Hierbij zet je een pan op hoog vuur en bak je de ingrediënten voor korte duur, terwijl je ze regelmatig omschept. Je kunt bijna alle ingrediënten in de wok bereiden en binnen enkele minuten is je gerecht klaar. Combineer groenten bijvoorbeeld met stukjes vlees en noedels voor een heerlijk gevarieerde maaltijd.

Maaltijd tip 4: maak een ovenschotel

Een ovenschotel is niet per se snel klaar, maar jij kunt ondertussen wel wat anders doen! Je hoeft alleen het voorbereidend werk te doen, de oven doet de rest. Ook slim: maak vast een ovenschotel op een dag dat je meer tijd hebt. Dan hoef je hem de volgende dag alleen nog maar in de oven te zetten en geniet je van een gezonde en makkelijke maaltijd.

Maaltijd tip 5: bereid een eenpansgerecht

Hoe minder pannen, hoe minder werk (en afwas!) je hebt. Er bestaan veel lekkere en snelle recepten voor eenpansgerechten. Zoals risotto, eenpanspasta en weer die snelle wokschotels.

Makkelijke maaltijd tips: hier zie je iemand een salade maken

Maaltijd tip 6: werk in een opgeruimde keuken

Je werkt sneller en effectiever als je precies weet waar alles staat en je aanrechtblad geen rommeltje is. Houd je keuken dus netjes en schoon.

Maaltijd tip 7: zorg voor een goede voorbereiding

Als je thuis pas bedenkt wat je gaat eten, ben je eigenlijk al te laat. Je bespaart er enorm veel tijd als je er een keer per week voor gaat zitten, een maaltijdplanning maakt en je boodschappen alvast in huis haalt of kant-en-klaarmaaltijden bestelt. Zo kun je na je werk snel eten en daarna door naar de sportschool.

Maaltijd tip 8: lees het recept van tevoren

Hoe vaak kom je er tijdens het koken achter dat je stap 5 eigenlijk al tegelijk met stap 2 had moeten doen? Lees voordat je start met koken het recept alvast goed door. Dan weet je de juiste volgorde, bespaar je tijd en kun je direct aan de slag met alle stappen.

Maaltijd tip 9: gebruik goed materiaal

Je hebt het vaak pas door als je een keer een goed mes in handen hebt: goed materiaal in de keuken maakt een wereld van verschil. Investeer hierin, zodat het je uiteindelijk veel tijd oplevert bij het koken.

Maaltijd tip 10: gebruik keukengadgets

Toegegeven, niet elke multifunctionele 31-delige multisnijder doet precies wat het belooft. Maar er bestaan zeker handige keukengadgets waarmee je tijd bespaart. Denk aan een goede knoflookpers en een rasp.

Bonustip: laat ons het werk doen!

De meest makkelijke maaltijd is natuurlijk een maaltijd die je niet zelf hoeft te koken. Maar elke dag in een restaurant zitten of een pizza bestellen, loopt flink in de papieren. Zorg dat jouw koelkast gevuld is met lekkere curry’s, pasta’s, stamppotten en andere lekkere maaltijden die je alleen maar even op hoeft te warmen. Met wekelijks weer meer dan 25 nieuwe maaltijden is het een feestje om te kiezen! Bestel via onze maaltijdservice en bepaal zelf wanneer jij je kant-en-klare maaltijden in huis hebt.

Wil je weten wat er deze week op het menu staat?