Mevrouw kookt een makkelijke maaltijd
Over Uitgekookt

Maaltijd tips voor een makkelijke en snelle maaltijd

Na een dag werken heb je niet altijd zin om nog lang in de keuken te staan. Je wil zo snel mogelijk een maaltijd op tafel zetten en het liefst een gezonde. Dat snappen wij natuurlijk als geen ander, want dat is waarom wij het koken voor je uit handen nemen met onze gezonde kant-en-klaarmaaltijden. Maar heb je nú trek en geen lekkere Uitgekookt-maaltijd in je koelkast liggen? Lees dan snel deze 10 tips om een snel een eenvoudig gerecht op tafel te zetten.

Maaltijd tip 1: kook water met de waterkoker

Een tip voor het bereiden van een snelle maaltijd is dat zodra je de keuken instapt je direct de waterkoker aanzet. Want wachten tot het water in de pan kookt duurt lang. Wanneer je klaar bent met wat voorbereidingen is het water gekookt en giet je het over in de pan.

Maaltijd tip 2: gebruik voorgesneden groente

Door een zak voorgesneden groente te koken hoef je de groente niet eerst te wassen en snijden. Je kunt ze zo in de pan mikken. Scheelt toch weer een paar minuten.

Maaltijd tip 3: ga wokken

Wokken is misschien wel een van de snelste kooktechnieken. Hierbij zet je een pan op hoog vuur en bak je de ingrediënten voor korte duur, terwijl je ze regelmatig omschept. Je kunt bijna alle ingrediënten in de wok bereiden en binnen enkele minuten is je gerecht klaar.

Maaltijd tip 4: maak een ovenschotel

Een ovenschotel is niet per se snel klaar, maar jij kunt ondertussen wel wat anders doen! Je hoeft alleen het voorbereidend werk te doen, de oven doet de rest. Ook slim: maak vast een ovenschotel op een dag dat je meer tijd hebt. Dan hoef je hem de volgende dag alleen nog maar in de oven te zetten en geniet je van een gezonde en makkelijke maaltijd.

Maaltijd tip 5: bereid een eenpansgerecht

Hoe minder pannen, hoe minder werk (en afwas, yes). Er bestaan veel lekkere recepten voor eenpansgerechten. Zoals risotto, eenpanspasta en weer die snelle wokschotels.

Makkelijke maaltijd tips: hier zie je iemand een salade maken

Maaltijd tip 6: werk in een opgeruimde keuken

Je werkt sneller en effectiever als je precies weet waar alles staat en je aanrechtblad geen rommeltje is. Houd je keuken dus netjes en schoon.

Maaltijd tip 7: zorg voor een goede voorbereiding

Als je thuis pas bedenkt wat je gaat eten, ben je eigenlijk al te laat als je zo snel mogelijk een maaltijd wilt bereiden. Je bespaart er enorm veel tijd als je er een keer per week voor gaat zitten, een maaltijdplanning maakt en je boodschappen alvast in huis haalt.

Maaltijd tip 8: lees het recept van tevoren

Hoe vaak kom je er tijdens het koken wel niet achter dat je stap 5 eigenlijk al tegelijk met stap 2 had moeten doen? Lees daarom voordat je start met koken het recept alvast goed door. Dan weet je de juiste volgorde en kun je ook direct aan de slag.

Maaltijd tip 9: gebruik goed materiaal

Je hebt het vaak pas door als je een keer een goed mes in handen hebt: goed materiaal in de keuken maakt een wereld van verschil. Investeer hierin, zodat het je uiteindelijk veel tijd oplevert.

Maaltijd tip 10: gebruik keukengadgets

Toegegeven, niet elke multifunctionele 31-delige multi-snijder doet precies wat het beloofd. Maar er bestaan zeker handige keukengadgets waarmee je tijd bespaart. Denk aan een goede knoflookpers en rasp.

Bonustip: laat ons het werk doen!

De meest makkelijke maaltijd is natuurlijk een maaltijd die je niet zelf hoeft te koken. Zorg dus dat jouw koelkast gevuld is met lekker en gezonde curry’s, pasta’s, stamppotten en andere lekkere maaltjes die je alleen maar even op hoeft te warmen. Met wekelijks weer meer dan 25 nieuwe maaltijden is het een feestje om te kiezen! Bestel via onze maaltijdservice en bepaal zelf wanneer jij je kant-en-klare maaltijden in huis hebt.

Bekijk het menu van deze week

Van de Uitgekookt redactie

Wij koken graag, maar smullen ook van schrijven over eten! We geven je dan ook graag tips & tricks op het gebied van lekker en gezond eten en informeren over onze maaltijdservice.