Over Uitgekookt

Instructie 4-gangen aspergemenu

We hebben bij Uitgekookt een heerlijk 4-gangen aspergemenu voor u bereid, waar uw groen-witte hart hopelijk sneller van gaat kloppen. Het enige wat u nog hoeft te doen, is de gerechten op te warmen en op te maken. Hoe u dat doet? Wij laten het u zien!

Voorbereiding

Natuurlijk hebben wij de meeste voorbereidingen al voor u gedaan. Toch is het belangrijk dat u nog een paar dingen weet, voordat u begint met het opwarmen en opdienen van de maaltijden:

  • U dient de box koud te bewaren, inclusief de wijn.
  • Haal de gezouten boter 2 uur voor het diner uit de koelkast.
  • Laat de bearnaise saus vanaf het opdienen van het voorgerecht op kamertemperatuur komen.
  • De anijsbloesem kan tot het opdienen van het hoofdgerecht in de koelkast bewaard worden.
  • Vergeet als laatste niet de oven voor te verwarmen op 120 graden (hete lucht).

We wensen u alvast een smakelijke voortzetting.

Voorgerecht – Tonijn en asperge

In soya-sesamsaus gemarineerde tonijn met sesamkorst, groene asperge tips, wasabi mayonaise, ingelegde gember en zoete kurkuma komkommer.

Nu kunt u ècht beginnen! Lees hieronder de instructies voor het opdienen van het voorgerecht, of bekijk de bijbehorende instructievideo:

  1. Dresseer de groene asperges met de punten in beide richtingen.
  2. Trancheer de tonijn in zes gelijke plakjes en verdeel deze op de groene asperges.
  3. Spuit de wasabi-mayonaise op diverse plekken op het gerecht.
  4. Garneer met de ingelegde gember en komkommer.

Tussengerecht – Aspergeroomsoep

Klassieke romige crème soep van asperge met bieslook olie

Het opdienen van het tussengerecht is wellicht wat eenvoudiger, maar daardoor is het gerecht niet minder lekker! Lees of bekijk hieronder hoe jij dit het beste kan aanpakken:

  • Doe de broodjes c.a. 15 minuten in een voorverwarmde oven op 120 graden.
  • Verwarm ondertussen de romige aspergesoep in een pan.
  • Schenk de soep uit in een mooie soepkom, en decoreer de bieslook olie over de soep.
  • Eet het brood samen met de gezouten boter.

Let op: het hoofdgerecht moet straks 30-35 minuten in de oven. Wil u direct dooreten? Leg de gerechten die verwarmd moeten worden dan op tijd in de oven!

Hoofdgerecht – Parelhoender suprême

Parelhoen suprême met een knoflook-aardappel mousseline, witte asperges, bearnaisesaus en anijs bloesem

Tijd voor het hoofdgerecht! Ook hiervoor helpen we u op weg met de onderstaande instructies en instructievideo:

  • Verwijder het folie van de parelhoender en zet de casserole voor c.a. 30-35 minuten in de voorverwarmde oven van 120 graden.
  • Zet tegelijkertijd de casserole met aardappelmousseline voor c.a. 30-35 minuten in de oven (met folie).
  • De laatste 20 minuten kan ook de casserole met asperges in de oven gezet worden (met folie).
  • Verwijder de folie en dresseer met een flinke lepel de mousseline, in het centrum van het bord, en laat de lepel naar de linkerkant uitglijden zodat het een grote druppel wordt.
  • Placeer de parelhoender op de mousseline.
  • Leg aan de rechterkant van de mousseline de asperges met de punt naar boven gericht, en decoreer deze met de anijs bloesem.
  • Als laatste de bearnaise saus, deze kan op kamertemperatuur vanuit de casserole langs het gerecht gedeponeerd worden.

Nagerecht – Aardbeien Triffle

Vanille hangop met aarbeien, een crumble van bastogne en een compote van rood fruit

Het is tijd om uit te buiken, want dit gerecht hebben wij al compleet voor u klaargemaakt! We laten u nog wel graag zien hoe we dit hebben gedaan. Bekijk hiervoor de onderstaande video:

Chef Fernando

Chef Fernando is altijd in de weer met het proberen van nieuwe gerechten en het nóg lekkerder maken van bestaande maaltijden.