Van de Uitgekookt redactie

Wij koken graag, maar smullen ook van schrijven over eten! We geven je dan ook graag tips & tricks op het gebied van lekker en gezond eten en informeren over onze maaltijdservice.

Laatst gewijzigd: 17 januari 2024

Van 8 tot 14 maart is het weer zover: de Nationale Week Zonder Vlees! Bij Uitgekookt dragen wij ons steentje bij met een groter aanbod aan vegetarische maaltijden. Wij bieden in deze week namelijk niet drie, maar vijf vegetarische maaltijden aan. Bestel ze uiterlijk 2 maart. Benieuwd uit welke maaltijden je kan kiezen? Lees snel verder!

Vijf vegetarische maaltijden op het menu

Tijdens de Nationale Week Zonder Vlees staan er bij ons niet drie, maar vijf vegetarische maaltijden op het menu! En ook hier bieden wij veel variatie. Van Hollandse stamppot tot een heerlijke risotto. Wat dacht je bijvoorbeeld van onze stamppot andijvie met geitenkaas en pecan? Of de stamppot spinazie met ei en vegetarische balletjes?

Daarnaast kan je ook kiezen voor een paddenstoelenrisotto met bospeentjes en geraspte kaas. Toch liever een pasta? Ga dan voor onze tagliatelle in roomsaus: een lekkere en gezonde maaltijd met courgette, tomaat en kaas. Als laatste staat er een lekkere zoete aardappelschotel op het menu die onze chefs graag vers voor je bereiden.

Nationale Week Zonder Vlees

De Nationale Week Zonder Vlees is een initiatief van Isabel Boerman, oprichter van De Hippe Vegetariër. De week is opgericht om een flexitarisch eetpatroon te promoten. Bij dit eetpatroon wordt vlees en vis afgewisseld met vegetarische gerechten. Isabel Boerman heeft een duidelijk doel voor ogen met deze landelijke campagne: “In 2030 eet Nederland méér plantaardig en minder dierlijk”. Samen met diverse partners uit de voedselindustrie vindt Isabel dat elke dag vlees eten niet meer van deze tijd is. Het is bovendien een kleine moeite om elke week een dagje het vlees te laten staan, maar het heeft een grote positieve impact op mens, dier en milieu.

En vegetarisch eten hoeft niet moeilijk, saai of smaakloos te zijn. Integendeel! Bij Uitgekookt helpen wij je graag op weg met onze vegetarische kant-en-klaarmaaltijden.

Wil je weten wat er deze week op het menu staat?