We eten steeds vaker kant-en-klaarmaaltijden, laten vaker maaltijden thuisbezorgen en hebben minder vaak zin en tijd om te koken. Dat meldt het FoodService Instituut Nederland (FSIN), dat sinds 2003 consumentengedrag bestudeert, op basis van onderzoek onder 6000 mensen. De helft van alle Nederlanders heeft minstens één keer per week geen zin om te koken. Twee jaar geleden was dat nog 35 procent.
Van de jongvolwassenen onder de 40 jaar, kookt 34% geregeld niet zelf. Ze bestellen eten, halen het af of eten buiten de deur. Ook mensen tussen de 56 en 77 jaar raken steeds meer overtuigd van gemaksoplossingen zoals kant en klare bezorgmaaltijden, verwacht het FSIN. Dit heeft onder nadere te maken een groeiende vergrijzing en een stijging van het aantal eenpersoonshuishoudens in de komende 15 jaar.
Daarnaast ervaren ouderen ook dat ze, in vergelijking met twee jaar geleden, vaker geen tijd te hebben om te koken. 14 procent heeft minstens eens per week geen tijd, twee jaar geleden was dat nog 8 procent.
Ook bij Uitgekookt zien wij deze trends. Steeds meer mensen ontdekken het gemak van onze lekkere én gezonde kant-en-klaarmaaltijden, zowel jong als oud. Zo ook Anneke:
En ook de familie Bolding heeft het gemak ontdekt:
Wij spelen in op de groeiende vraag met ons zeer uitgebreide assortiment. Ook hebben we onlangs meer bezorgopties toegevoegd. Zo zit er altijd wat lekkers voor je tussen, op het moment dat het jou uitkomt. Ken je onze maaltijden nog niet? Bestel een heel voordeling proefpakket!
Wij koken graag, maar smullen ook van schrijven over eten! We geven je dan ook graag tips & tricks op het gebied van lekker en gezond eten en informeren over onze maaltijdservice.