Van de Uitgekookt redactie

Wij koken graag, maar smullen ook van schrijven over eten! We geven je dan ook graag tips & tricks op het gebied van lekker en gezond eten en informeren over onze maaltijdservice.

Laatst gewijzigd: 17 januari 2024

Een lekker dessert na je avondeten maakt je maaltijd echt compleet. Goed nieuws: ook hiervoor hoef je de deur niet uit. Bij ons bestel je de lekkerste desserts gewoon mee met je maaltijden! Wat dacht je van romige vanillevla, stevige hangop of lekker frisse boerenyoghurt? Samen met ERF-1 zorgen wij voor een lekker en puur aanbod in desserts. Wil jij meer weten over waar onze heerlijke desserts vandaan komen? Lees dan snel verder!

ERF- 1: Hart voor natuur en dier

Een familiebedrijf met boeren met een hart voor natuur en dier: dat is ERF-1. Op de Mandjeswaard in Kampen staat de boerderij van de familie Bruins waar ze melk op ambachtelijke wijze verwerken tot zuivelproducten. Bereid met aandacht voor de natuur, zonder overbodige toevoegingen. Lekkere, pure smaken, seizoen na seizoen. Dat is gezond genieten!

Koeien mogen grazen

De koeien zijn de trots van ERF-1. Ze krijgen dan ook alle vrijheid om te grazen. Ze lopen vrij van de stal naar het weiland en krijgen natuurlijk veevoer, gras en hooi. Dat is niet alleen goed voor de koeien, maar ook voor jou.

Gezondere koeien maken namelijk een gezonder product, dat bijdraagt aan een gezondere levensstijl.
ERF- 1

Ontstaan van ERF-1

Het eerste en oudste erf op Kampereiland kreeg de naam ERF- 1. Grondleggers Harry en Petra legden hiervoor de basis en na een tijdje besloot ook de rest van de familie aan te sluiten. Hun zoon Klaas-Jan zorgt nu voor de koeien en dochter Irene is agro-diëtist en verwerkt de melk tot gezonde zuivelproducten. Dit maakt ERF-1 tot een echt familiebedrijf.

Wist je dat?

Wist je dat er naast de koeien nog een hoop andere diersoorten te vinden zijn op het erf? ERF-1 is namelijk rijk aan weidevogels! Deze vogels zijn actief bezig met het zoeken naar voedsel. En daar is genoeg van te vinden op ERF-1!

Puur natuur

Puur natuur en zonder onnodige toevoegingen. Dat is waar Uitgekookt en ERF-1 beiden voor staan. Daarbij zijn verse ingrediënten van groot belang. Wij zorgen er net als de boeren van ERF-1 voor dat jij kan genieten van verse producten.

Wekelijks nieuwe smaken van ERF- 1

Ben je enthousiast geworden? De producten van ERF-1 zijn bij ons te bestellen als dessert na een heerlijke maaltijd! Iedere week staat er weer vla, yoghurt en hangop op het menu in wisselende smaken. Meer weten over ERF-1? Bezoek hun website, of ga eens langs bij de ERF-1 boerderijwinkel!

Wil je weten wat er deze week op het menu staat?