Van de Uitgekookt redactie

Wij koken graag, maar smullen ook van schrijven over eten! We geven je dan ook graag tips & tricks op het gebied van lekker en gezond eten en informeren over onze maaltijdservice.

Nu het zonnetje weer begint te schijnen (tenminste, hij liet zich even zien), geven we je graag wat tips die je geluksgevoel een extra boost geven. Vier activiteit waar je bewezen gelukkiger van wordt. Inclusief bijpassende maaltijd. Dit is tip 3: start een creatieve hobby.

Wist je dat je in de lente creatiever bent dan in de winter? Dat komt door de zon die je een boost geeft. Dit is dan ook het perfecte moment om een creatieve hobby te starten. Want ook daarmee maak je stofjes aan waar je blij van wordt!

Schilderen, timmeren, knutselen

Een creatieve hobby kan van alles zijn: schilderen, muziek maken, bakken, breien, iets bouwen of timmeren, knutselen. Doe wat jij leuk vindt! Je slaat er twee vliegen mee in één klap: je leert iets nieuws (goed voor je brein) én het is goed voor je mentale gezondheid.

Uit je hoofd

Dit laatste komt omdat je tijdens het creatief bezig zijn ‘uit je hoofd’ komt. Je denkt nog wel na, maar op een andere manier dan je gedurende dag doet als je aan het regelen, werken en plannen bent. Bij het creatief bezig zijn focus je je even volledig op wat je doet. Dit maak je geest rustiger en het vermindert stress. En 45 minuten is hiervoor al voldoende.

Leg de lat niet te hoog

Het gaat er hierbij niet om dat je de nieuwe Picasso wordt. Natuurlijk is het extra leuk om iets moois te maken, maar het gaat om de bezigheid in plaats van het resultaat. Dus leg de lat niet te hoog en heb lol!

Ook kijken naar kunst of luisteren naar muziek helpt

Helemaal mooi: zelfs het kijken naar kunst of het luisteren naar muziek is al goed voor je. Muziek kan stress verminderen, je stemming verbeteren en zelfs helpen bij dementie. Dus draai je favoriete plaat, doe er eventueel een klein dansje bij (gelukstip 1: beweeg) en geniet!

Topmaaltijd voor creativiteit

Topmaaltijd om creatieve uitspattingen te bevorderen: lasagne van zalm, spinazie en trostomaat. Hierdoor krijg je extra vitamine D binnen. Deze vitamine neem je namelijk niet alleen op via je huid door de zon, ook zit er vitamine D in vette vis zoals zalm. Deze vitamine zorgt onder andere voor een heldere geest.

Je bestelt 'm hier: https://uitgekookt.nl/product/5808

Voedingsexpert Laura legt uit

Nu jij!

We zijn heel benieuwd of je al aan het creëren bent geslagen! Laat het ons zien in een reactie op het bericht op Facebook of Instagram!