Van de Uitgekookt redactie

Wij koken graag, maar smullen ook van schrijven over eten! We geven je dan ook graag tips & tricks op het gebied van lekker en gezond eten en informeren over onze maaltijdservice.

We zingen erover. We schilderen het. We raken geïnspireerd. Groente en fruit is er om méér dan op te eten alleen. Dat blijkt wel uit deze beroemde groenten en vruchten, die we je met alle plezier voorschotelen.

Sneeuwwitje en de giftige appel.

Wie kent hem niet?

De aardappeleters

Eén van de beroemdste werken van Vincent van Gogh.

Wist je trouwens dat wij in Nederland aardappels scharen onder brood- en graanproducten, maar in veel buitenlandse landen aardappel als groente wordt gezien? Dat komt omdat wij hem vooral eten als koolhydraatrijke bron, bij het traditionele AGV'tje (Aardappels-Groente-Vlees). In het buitenland wordt de aardappel vaker gegeten als bijgerecht.

De Art Basel banaan 'Comedian'

Deze veelbesproken banaan werd door kunstenaar Maurizio Cattelan op de kunstbeurs Art Basel op een muur geplakt met ducttape. Het kunstwerkje bracht vervolgens 120.000 dollar op. Dit maakt het waarschijnlijk de duurste banaan ooit.

Het meisje met de prei

Ken jij het meisje met de prei nog? Hierin wordt het Finse volksliedje "Ievan polkka" gezongen. Wist je dat de groente in de animatie eigenlijk helemaal geen prei is? Het is een Japanse negi, die noemen wij stengelui en lijkt qua uiterlijk enorm op prei.

Strawberry Fields Forever

Een glansrol voor de aardbei in de klassieker 'Strawberry Fields Forever' van The Beatles.

To be continued

Houd dit blog in de gaten. Volgende week schotelen we je weer nieuw beroemde groente of vrucht voor.