Gezond eten

De vijf meest gehoorde goede voornemens

Nieuw jaar, nieuwe kansen. 2023! Veel Nederlanders maken goede voornemens voor het nieuwe jaar: gezonder eten, geld sparen, meer sporten... Wat zijn jouw goede voornemens? Wij vertellen je alles over de 5 goede voornemens die het vaakst voorkomen.

Gezond eten en een paar kilo kwijtraken

Vaak zijn je ogen groter dan je maag. Maar zodra het eten op je bord ligt, eet je het toch op. Verminder het aantal calorieën dat je binnen krijgt door kleinere, gezonde porties te eten. Zorg dat je maaltijden veel groente bevatten. Zo eet je genoeg, maar krijg je niet te veel calorieën binnen. Vind je koken met veel groente lastig? Of schep je toch te veel op? Bestel de kant-en-klaarmaaltijden van Uitgekookt. Elke maaltijd van 450 gram bevat 150 gram aan groente. Zo weet je zeker dat je elke dag gezond eet. En dat helpt weer met het kwijtraken van die decemberkilo’s!

Meer sporten en bewegen

Maak je goede voornemen om meer te gaan sporten niet te groot en houd het realistisch. Het is niet nodig om 7 dagen per week te sporten. Begin eens met 2 keer in de week. Op deze manier blijven je doelen behapbaar. Heb je het gevoel dat je met werk, studie, boodschappen doen en koken geen tijd hebt om na het werk nog naar de sportschool te gaan? Met Uitgekookt heb je binnen 4 minuten elke dag een lekkere en gezonde maaltijd op tafel.

Een nieuw jaar, een nieuwe baan

Het nieuwe jaar fris beginnen met een nieuwe baan? Zoek uit wat je precies wil doen, wat je leuk vindt en waar je goed in bent. Dan is het zoeken naar een nieuwe baan een stuk makkelijker. Houd je van lekker en gezond eten? Wil je bijdragen aan een bedrijf dat Nederland gezonder laat eten? Zoek je een bedrijf met leuke collega’s en een fijne sfeer? Kijk eens bij onze vacatures. Misschien zit er een leuke functie voor je bij!

Meer tijd met familie en vrienden

Je bent laat thuis van werk, moet ’s avonds sporten en je bent ook nog druk met de was. We vergeten in de drukte van onze dagelijkse bezigheden tijd te maken voor vrienden en familie. Plan een wekelijks moment in met vrienden, of plan een maandelijks moment met je familie. Zo maak je een voornemen heel eenvoudig meetbaar en wordt je oma elke keer blij van je bezoek.

Bonus voornemen: minder stressen en meer genieten!

Elk jaar nieuwe goede voornemens maken werkt heel goed om meer te genieten van de mooie dingen in je leven. Positief in het leven staan help je om de negatieve spiraal van stress te doorbreken. 88% van de Nederlanders ervaart stress in het dagelijks leven. Dat blijkt uit een onderzoek van Agis Zorgverzekeringen. Goede voornemens zorgen ervoor dat je bewuster bezig bent met de doelen die je voor jezelf hebt gesteld.

Start 2023 extra gezond met de Goed voor je Lijf voordeelbox van Uitgekookt!

Bestel hem nu voor €25!

Van de Uitgekookt redactie

Wij koken graag, maar smullen ook van schrijven over eten! We geven je dan ook graag tips & tricks op het gebied van lekker en gezond eten en informeren over onze maaltijdservice.