Gezond eten

De eetweek van Thea

Vind jij het ook zo leuk om te ‘gluren’ in het leven van andere mensen? Dit kan je inspireren en op nieuwe ideeën brengen. Daarom nemen we een kijkje in de keukens van onze klanten. Deze keer: Thea (54) uit Nieuwleusen.

Thea werkt fulltime als secretaresse en na werktijd maakt ze graag de heupen los tijdens een lesje Zumba. Ze woont samen met haar man en houdt van lekker eten, het liefst ook een beetje gezond. Maar uren in de keuken staan is niet aan Thea besteed. Daarom kookt ze voornamelijk eenvoudige, maar lekkere gerechten en kiest het stel twee keer per week voor Uitgekookt. Neem een kijkje in de eetweek van Thea!

Maandag

Gerecht: macaroni gemaakt van gele erwten met groenten en gehakt.

Zelfgekookt of Uitgekookt? zelfgekookt.

“Bij ons thuis ben ik degene die meestal kookt. Ik werk elke dag en heb vervolgens geen zin om uren in de keuken te staan. Dit gerecht is super makkelijk en snel te bereiden, maar toch een goede ondergrond voor mijn sportuurtje ’s avonds.”

Alhoewel dit één van Thea’s klassiekers is, maakt ze hem vandaag voor het eerst een beetje anders, namelijk met macaroni van gele erwten. “Dit kwam ik tegen en wilde ik wel eens proberen, aangezien er meer eiwitten in zitten en minder koolhydraten.”

Cijfer: 8

Dinsdag

Gerecht: lasagne met rundergehakt, groenten, saus en kaas.

Zelfgekookt of Uitgekookt? zelfgekookt.

Eén van de gerechten die vaak bij Thea op het menu staat is lasagne. “Handig, omdat de voorbereiding kort is en hij zo de oven in kan. Als ik heel weinig tijd heb maak ik hem een dag van tevoren al.”

Cijfer: 9

“Erg lekker van smaak door de verse ingrediënten.”

Woensdag

Gerecht: kiphamburger, aardappeltjes met schil uit de oven en een salade.

Zelfgekookt of Uitgekookt? zelfgekookt.

Na twee dagen pasta gaat Thea voor een gerecht met aardappeltjes. “Ik wil niet elke dag hetzelfde eten. Variëren is lekkerder en ook nog eens beter voor je.”

Cijfer: 7

“Prima maaltijd, maar toch vinden we sla in de zomer lekkerder dan in deze tijd van het jaar.”

Donderdag

Gerecht: rodekoolschotel met aardappelpuree en draadjesvlees

Zelfgekookt of Uitgekookt? Uitgekookt.

Deze dag maakte Thea het zichzelf makkelijk met een Uitgekookt maaltijd. “Omdat dat superhandig is na een lange werkdag wanneer je 's avonds nog wilt sporten. Dan eet je toch gezond en lekker wanneer je weinig tijd hebt!”

Cijfer: 9

De rodekoolschotel is haar favoriet. “Als deze op het menu staat, kiezen we hem bijna altijd.”

Vrijdag

Gerecht: lasagne van zalm, spinazie en trostomaten

Zelfgekookt of Uitgekookt? Uitgekookt.

Met het weekend voor de deur heeft Thea op vrijdag meestal geen zin om te koken. “Eerder haalden we dan nog wel eens wat van de snackbar. Nu gaan we voor Uitgekookt. Even warm maken en een heerlijke gezonde maaltijd: ideaal!”

Cijfer: 9

“Weer een favoriet ontdekt! Ik had nog nooit lasagne met zalm gecombineerd. Een heerlijke afwisseling van de traditionele lasagne. Dit gaan we zeker vaker bestellen. Erg lekker!”

Zaterdag

Gerecht: gemengde groente (bloemkool, broccoli, worteltjes) met een groentesaus, aardappelen en kipdijfilet.

Zelfgekookt of Uitgekookt? zelfgekookt.

“Op zaterdag doe ik meestal boodschappen voor de hele week en kijken we waar we trek in hebben. Het werd deze lekkere gezonde maaltijd die snel te bereiden is.”

Cijfer: 7

Deze maaltijd vond Thea het minst lekkere gerecht van de afgelopen week, hij krijgt een 7. “Dat komt vooral omdat bloemkool niet mijn favoriete groente is, maar wel die van mijn man. Daarom kookte ik het toch.”

Zondag

Gerecht: verse tomatensoep met quesadilla’s gevuld met kaas, sla, bosui, pepertje en gegrilde paprika.

Zelfgekookt of Uitgekookt? zelfgekookt.

“Op zondag eten we vaak wat later en hebben we meer tijd om te koken.” Thea kiest bewust voor een dagje geen vlees. “Dat doen we meestal één keer per week, je mist het helemaal niet in dit gerecht.”

Cijfer: 9

“De quesadilla’s zijn warm bij de soep heerlijk. Maar ook lekker als een koud borrelhapje.”

Thea, van harte bedankt voor het kijkje in jouw eetweek!

De eetweek van.. jou?

Wil jij ook een keer meedoen? Dat kan! Vul hiervoor dit formulier in. Je krijgt er na deelname wat lekkers voor terug.

Ja, ik wil ook een keer meedoen!

Van de Uitgekookt redactie

Wij koken graag, maar smullen ook van schrijven over eten! We geven je dan ook graag tips & tricks op het gebied van lekker en gezond eten en informeren over onze maaltijdservice.