Van de Uitgekookt redactie

Wij koken graag, maar smullen ook van schrijven over eten! We geven je dan ook graag tips & tricks op het gebied van lekker en gezond eten en informeren over onze maaltijdservice.

Hoe leuk is dat! Wij kregen dit Uitgekookt ‘poppenhuis’ cadeau van één van onze bezorgers in Alkmaar. Urenlang werkte bezorgster Marjoke aan dit tafereel, wat zowel de vroegere groentewinkel, ons magazijn als het bezorgen laat zien.

Het is niet het eerste poppenhuis dat Marjoke maakt. De bezorgster is graag creatief bezig en je kan het gerust een uit de hand gelopen hobby noemen. "Mijn hele huis staat er vol mee. Ik geef ze dan ook liever weg dan dat ik ze zelf houd."

Alles wordt omgetoverd tot poppenhuis

Een koffertje, een wijnkist, een glazen kom. Je kunt het zo gek niet verzinnen of Marjoke maakt er een poppenhuis van. Deze laatstgenoemde in zomers thema, compleet met badstoel en strand. Voor ons maakte ze een prachtig kunstwerkje in de enige echte Uitgekookt doos.

Piepschuim en lettervermicelli

Het poppenhuisje is tot in de kleinste details uitgewerkt. Piepschuimbolletjes zijn omgetoverd tot ieniemienie druifjes, een oud bezorgerstasje is verknipt tot koelkast en de letters aan de muur zijn gemaakt van lettervermicelli. Verder gebruikt Marjoke vooral klei in haar creaties.

Twee maanden werk

Al met al heeft ze er zo’n twee maanden aan gewerkt. "Niet continu hoor. Tussendoor moet de lijm harden en de verf drogen. Dus dan werk ik er even een half uurtje aan en ga ik later weer verder." Ze deed dit in het geheim, nadat onze logistiek manager Arjan tijdens een kennismakingsgesprek bij Marjoke thuis voor de grap zei dat ze 'ook wel een Uitgekookt miniatuur mocht maken, mocht ze nog eens tijd over hebben'. Een half jaar later kreeg hij het kunstwerk ineens in handen. Super leuk en éen ding is zeker: hij krijgt een mooi plekje op kantoor!