Van de Uitgekookt redactie

Wij koken graag, maar smullen ook van schrijven over eten! We geven je dan ook graag tips & tricks op het gebied van lekker en gezond eten en informeren over onze maaltijdservice.

Ontmoet onze bezorgers! Onze sociale superhelden die niet alleen je maaltijden bezorgen, maar ook een glimlach. Ze zijn om in te lijsten, letterlijk. Deze keer in de spotlight: bezorger Irene die bezorgt in regio Maastricht (Limburg).

Groen golvende heuvels, uitgestrekte plateaus en pittoreske dorpjes. Voor velen is Zuid-Limburg een vakantiebestemming. Voor Irene is het haar wekelijkse bezorgroute. En daar geniet ze elke dag opnieuw van.

Op zoek naar vrijheid

Toen haar kinderen uit huis vertrokken en haar man met pensioen ging, vond ook Irene (58) het na 20 jaar in het onderwijs mooi geweest. De voormalig gymdocente wilde meer vrijheid en gooide het roer om. Ze volgde een opleiding tot bloemist en ging op zoek naar manieren om geld te verdienen zonder zich ergens volledig vast te hoeven leggen. “Zodat ik kan gaan en staan waar ik wil.”

Vijfsterren route

Nu werkt ze voor zichzelf als bloemstylist, plukt ze appels en kersen en brengt ze twee dagen per week Uitgekookt maaltijden rond. Dat doet ze niet zomaar ergens, maar in het met vijf sterren bekroonde landschap van Nederland: Zuid-Limburg. Hier wonen klanten in nostalgische dorpjes, verscholen tussen groene weides en hoogstamboomgaarden.

Vrijheid

De 120 kilometer per week die Irene hier aflegt zijn geen straf. “Ik vind het heerlijk om lekker rond te rijden. Ik kan zelfstandig op pad en het is heel relaxed.” Terwijl Irene klanten blij maakt met hun verse maaltijden, geniet ze van het uitzicht en de ondergaande zon. Ze heeft haar vrijheid gevonden.

Waardering voor je werk

Irene is dan ook erg blij met haar nieuwe levensstijl. Zowel de vrijheid, als de waardering voor haar werk doen haar goed. Vaak zijn het de kleine momentjes die haar bijblijven. “Zo bood ik laatst een nieuwe klant aan haar vuilniszak even weg te brengen. Ze keek me eerst verbaasd aan, verrast door deze service. Vervolgens vroeg ze me voor welke klusjes ze me nog meer in kon zetten, ‘want ze had nog wel een lijstje’, om daarna allebei in lachen uit te barstten."