Van de Uitgekookt redactie

Wij koken graag, maar smullen ook van schrijven over eten! We geven je dan ook graag tips & tricks op het gebied van lekker en gezond eten en informeren over onze maaltijdservice.

Ontmoet onze bezorgers! Onze sociale superhelden die niet alleen je maaltijden bezorgen, maar ook een glimlach. Ze zijn om in te lijsten, letterlijk. Deze keer in de spotlight: bezorger Elly die bezorgt in Gorinchem, met een bijzonder liefdesverhaal.

Op je 73e je ware liefde nog tegenkomen. Het overkwam bezorger Elly compleet onverwachts, toen ze bij Wouter aan de deur stond met een doosje maaltijden.

Weekendje weg bekostigen

Na een huwelijk van 31 jaar was de nu 75-jarige Elly alweer 21 jaar vrijgezel. De vooruitstrevende dame is bewust kinderloos, “iets wat toen echt nog als schande werd gezien” en geniet volop van het leven. Vakanties, weekendjes weg, ze is er dol op. Om dit allemaal te bekostigen werd ze in 2018 maaltijdbezorger. Iets wat ze ook nu nog met veel plezier doet.

‘Hij zou wel op mannen vallen’

Elke maandag stond ze bij Wouter aan de deur met een doosje maaltijden. Hij was haar direct al opgevallen, “maar hij zal wel op mannen vallen, want hij ziet er altijd zo leuk uit”, vertelde ze een vriendin. Wat ze niet wist is dat Wouter ook een oogje op haar had. Maar er op zijn beurt vanuit ging dat ze vast al bezet was.

“Ik begrijp dat jij ook alleen bent, zullen we een keer afspreken?
Wouter - de vriend van Elly

Een keertje afspreken

Tot Wouter uit hun korte gesprekjes opmaakte dat Elly wel eens vrijgezel kon zijn. Hij trok de stoute schoenen aan en een week voor kerst gaf hij Elly een doos Merci met een kaart. “Ik begrijp dat jij ook alleen bent, zullen we een keer afspreken?” vroeg hij hierbij.

Koffie drinken kan altijd

“Waarom ook niet?”, dacht Elly. “Koffie drinken kan altijd.” Er gingen een paar weken overheen, want Elly is een drukbezette dame die naast maaltijden bezorgen ook vrijwilligerswerk doet in de zorg en lid is van een koor.

Oud & nieuw

Toen Elly vervolgens weer voor de deur stond vroeg Wouter of ze nog steeds zin had om af te spreken. Het antwoord was positief. “Heb je al iets te doen met oud & nieuw? Zullen we dat anders samen vieren?” Elly was verrast, maar het leek haar erg leuk.

“Hij had van alles meegenomen. Lekkere kaasjes, oliebollen, champagne. Het was heel gezellig”, vertelt ze enthousiast. Om er direct aan toe te voegen: “En dat is het nog steeds!”

Corona

Kort na hun eerste afspraakje legde corona het leven grotendeels plat. Wouter had niks te doen op maandag nu zijn sportdag verviel. “Waarom ga je niet mee maaltijden bezorgen?” vroeg Elly. En zo geschiede.

Samen maaltijden bezorgen

De twee gaan sindsdien elke maandag samen op pad. Sinds kort is daar ook de donderdag bij gekomen, want ook Wouter is inmiddels maaltijdbezorger, met zijn eigen route. Dit maakt de twee een waar Uitgekookt koppel. En om het Uitgekookt liefdesverhaal compleet te maken: elke woensdag eten ze samen gezellig een Uitgekookt maaltijd.

Niet meer dagelijks voor een man koken

Het bevalt Elly heel goed. “Ik zei altijd al tegen mijn vriendinnen: als ik een man vind, dan ga ik niet zijn sokken wassen en ook niet dagelijks voor hem koken. Ik ga niet voor een man zorgen, daar heb ik geen zin meer in. En nu heb ik een man waarbij niet hoeft.”

“Hij vindt alles leuk. Ik heb nog nooit zo’n man meegemaakt.”
Bezorger Elly

Samen leuke dingen doen

Van het geld wat de twee verdienen met maaltijden bezorgen doen ze nu samen leuke dingen. “Hij vindt alles leuk! Fietsen, wandelen, weekendjes weg, naar de sauna of bioscoop. Je kan het niet opnoemen of hij vindt het leuk. Ik heb nog nooit zo’n man meegemaakt. En ik ben al 75 jaar, moet je nagaan.”

De ideale man

Samenwonen hoeven ze niet zo nodig. Ze zijn allebei erg blij met hun huisje en wonen vlakbij elkaar. “We hebben het erg leuk samen. Via Uitgekookt heb ik de ideale man, de man van mijn leven gevonden. En dat op mijn leeftijd.”