Van de Uitgekookt redactie

Wij koken graag, maar smullen ook van schrijven over eten! We geven je dan ook graag tips & tricks op het gebied van lekker en gezond eten en informeren over onze maaltijdservice.

Wij mochten deze maand onze 200.000e klant verwelkomen. Een mooi moment om eens terug te blikken van de 1e klant tot nu. Kijk je mee?

Er was eens…

Ver, ver voordat we een systeem met klantnummers hadden, ging de eerste generatie Uitgekookt al langs de deur. Dit was in 1830, toen de voorvoorvoorvader van huidige eigenaar Johan zelf verbouwde aardappels en groenten verkocht.

Lees meer over het ontstaan van Uitgekookt

Foto: Piet van Marle met zijn zoons

De eerste Uitgekookt klant

Weet jij nog wat jouw eerste Uitgekookt maaltijd was? Voor mevrouw van Zuthem was dit de stamppot snijboontjes met runderlapjes. Ze is één van de allereerste klanten die een maaltijd van ons thuisbezorgd kreeg. Vandaag de dag komen we nog steeds wekelijks bij haar voor de deur. We belden haar op om eens te vragen of de runderlapjes nog net zo lekker zijn als toen.

Verder lezen

De eerste Uitgekookt chef

Een Uitgekookt chef die ongetwijfeld ook jouw maaltijd(en) heeft gekookt is Petra. Eén van onze chefs van het eerste uur. We vroegen haar of ze de runderlapjes nog steeds zo lekker kookt al toen. ;)

Verder lezen.

Van 20 tot 8000 porties

Je hebt wekelijks keuze uit 24 maaltijden. In onze eerste week waren dit er maar acht. Benieuwd wat er toen op het menu stond? Dat was onder andere:

  • Bami met groenten en shoarma
  • Stamppot hete bliksem met een runderlapje en saus
  • Kipdij met Griekse slamix en aardappeltjes.

Deze laatste werd het meest verkocht. We kookten 20 van deze maaltijden. Een klein verschil met nu… we koken nu in week soms wel 8000 keer dezelfde maaltijd! (Ook proberen? Hij staat nog steeds op ons menu!)

De meest gekookte maaltijd

Onze meest verkochte maaltijd ooit is.... stamppot boerenkool met slagersrookworst! Een echte Hollandse klassieker die vaak op het menu staat, omdat onze klanten er nou eenmaal geen genoeg van krijgen.

Als je hem nog nooit hebt geproefd, probeer het dan eens en oordeel zelf!

Van lokaal tot heel Nederland

In het begin bezorgden we alleen lokaal. Inmiddels bezorgen onze eigen bezorgers in heel Nederland. Bijna dan, alleen de Waddeneilanden zijn nog een brug te ver (was die er maar). Onderstaand plaatje laat zien hoe het er nu voorstaat. Woon je Zuid-Holland? Dan is de kans het grootst dat je meer mensen kent die Uitgekookt eten.

Waarom kies jij voor kant-en-klaarmaaltijden?

Dit heeft waarschijnlijk niets te maken met je eigen kookkunsten. De meeste van onze klanten kiezen er namelijk voor vanuit gemak of een gebrek aan inspiratie om dagelijks te koken. Dat vooral alleenstaande mannen die niet kunnen koken kiezen voor kant-en-klaar is dan ook een hardnekkig fabeltje. Van onze klanten is 56% vrouw en 38% man (en 6% familie of onbekend).

Hele grote pannen

Je snapt, met zoveel klanten zijn er heel wat monden te voeden. We werken dan ook zo efficiënt mogelijk, in een grote professionele keuken. Maar nog altijd even ambachtelijk als in het begin. Zo is onze aardappelpuree ook echt aardappelpuree, en geen poeder. En we roeren nog steeds gewoon in pannen, als zijn ze wel wat groter dan in het begin. ; )

Liefde en passie

Of je nu onze 1e of de 200.000e klant bent. We koken met evenveel liefde en passie voor je. Met alleen de beste ingrediënten, zoveel mogelijk lokaal en uit het seizoen. Want we zijn er heilig van overtuigd dat je dit proeft!

Probeer de populairste maaltijden ook

Vier je met ons mee dat we de 200.000 klanten hebben aangetikt? Je maakt tot 19 februari bij elke bestelling kans op een maand lang gratis maaltijden! Ook staan er de hele feestmaand 4 populaire maaltijden op het menu. Je herkent ze aan het labeltje. Probeer jij ze ook?

Bestel en win spectaculaire prijzen!