Inspiratie voor gezond en lekker eten

Van deze activiteiten word je bewezen gelukkig!

We schreven al dat wat je eet invloed heeft op hoe je je voelt. Ook wat je doét speelt een rol. Daarom geven we je vier tips met activiteiten die bewezen goed zijn voor je geluksgevoel! Uiteraard met bijpassende Uitgekookt maaltijd.

Gelukstip 1: ga bewegen

We hoeven je vast niet te vertellen dat bewegen goed is voor je conditie en lichamelijke gezondheid. Maar wist je dat bewegen ook goed is voor je stemming? Het blijkt zelfs dat mensen die regelmatig sporten en bewegen minder angstige en depressieve symptomen ervaren, zo schrijft de Gezondheidsraad. En nu bewegen weer buiten kan, wordt het een stuk eenvoudiger. En leuker!

Geheugen, stemming en zelfvertrouwen

Dat laatste is niet onbelangrijk, want als je plezier hebt terwijl je beweegt, maak je ook nog stofjes aan waar je blij van wordt. Zoals endorfines en serotonines. Deze stofjes hebben invloed op je geheugen, stemming en zelfvertrouwen.

Wandelen of fietsen

Dit betekent niet direct dat je je elke dag hoeft uit te sloven in de sportschool. Het advies is om 2,5 uur per week matig intensief te bewegen en twee keer per week bot- en spierversterkende activiteiten te doen. Wandelen (botversterkend) en fietsen (spierversterkend) vallen hier ook onder. Daarmee kom je dus al een heel eind!

Pro-tip: doe ze in de tijd die je overhoudt door niet meer te koken. ; )

Topmaaltijd hiervoor: Kiprollade met champignonsaus, aardappel en groente

Tijd voor wat actie? Deze maaltijd is perfect om na die tijd te nuttigen. De maaltijd is namelijk rijk aan eiwitten en die zijn goed voor je spieren en versterken je botten. Bestel hem hier: https://uitgekookt.nl/product/5810

Voedingsexpert Laura legt uit

En jij?

Wat doe jij om voldoende te bewegen? Heb je misschien een goede tip voor anderen? Laat een reactie achter onder het bericht op Facebook of Instagram!

Van de Uitgekookt redactie

Wij koken graag, maar smullen ook van schrijven over eten! We geven je dan ook graag tips & tricks op het gebied van lekker en gezond eten en informeren over onze maaltijdservice.

Andere interessante artikelen