Voedingsexpert Laura

Voedingsexpert Laura is specialist op het gebied van voeding en gezondheid en zorgt ervoor dat onze maaltijden niet alleen lekker, maar ook gezond zijn!

Wij maken het je graag zo makkelijk mogelijk om gezond te eten, met onze lekkere en gezonde kant-en-klaarmaaltijden. Maar gezond eten zit ‘m niet alleen in de avondmaaltijd. Ook wat je de rest van de dag eet is van belang. Daarom geven je graag tips voor gezonde tussendoortjes, die ook makkelijk mee te nemen zijn naar je werk.

Fruit

Voor de hand liggend maar niet minder lekker: vers fruit! Lekker fris en boordevol vitamines. Ga voor een appel of druiven die je zo weg hapt, of maak thuis alvast een lekker fruitsalade en geniet ervan tijdens je break. Smullen! Wist je trouwens dat je kiwi’s ook met schil en al kunt eten? Is nog gezond ook vanwege de vezels!

Snackgroenten

Ook groenten zijn lekker om rauw te snacken. Denk aan snoeptomaatjes, paprika of komkommer. Tegenwoordig vind je steeds meer groenten in snackformaat in de supermarkt, om het je nog makkelijker te maken. Helemaal lekker met een gezonde dip van zuivelspread of hüttenkäse.

Wist je trouwens dat een cherrytomaatje al 10 gram is? Als je er 10 eet en daarnaast een Uitgekookt maaltijd met 150 gram groente, dan zit je al aan de geadviseerde 250 gram groente per dag.

Yoghurt of kwark

Een lekker frisse snack: een bakje yoghurt of kwark. Makkelijk mee te nemen (als er op je werk een koelkast is), weinig vet en boordevol eiwitten, calcium en vitamine B12. Helemaal lekker: combineer het met fruit en noten.

Noten

Deze snack valt in de categorie ‘geniet, maar met mate’. Noten bieden je veel gezondheidsvoordelen, als je het laat bij een handje per dag. In noten zitten namelijk veel goede vetten en eiwitten. Denk aan cashewnoten, amandelen, walnoten en hazelnoten. Let er wel op dat je de ongezouten variant kiest, anders krijg je alsnog veel zout binnen.

Ook lekker: groenten en fruit met een notenpasta! Kies een variant zonder toegevoegd zout of suiker.

Volkoren crackers

Zoek je iets met een lekkere bite? Vergeet de chips (veel zout en vet!) en ga voor crackers. Kies wel voor de volkoren variant, die vult beter. Kaal zijn ze een beetje saai, dus beleg ze lekker met bijvoorbeeld notenpasta, hüttenkäse en groentes zoals komkommer, tomaat, spinazie en avocado. Licht en lekker!

Noten zijn gezonde tussendoortjes

Peulvruchten

En last but not least… peulvruchten! Deze zitten boordevol vezels en bevatten heel weinig vet. Zo is het heel lekker om kikkererwten te roosteren in de oven en te bestrooien met paprikapoeder. Of ga voor Edamame boontjes. Dit zijn jonge sojabonen. Lekker als bijgerecht, maar tegenwoordig is het ook een hippe snack!

Gezond eetpatroon

Deze tussendoortjes dragen bij aan een gezond eetpatroon. Eet je hierdoor overdag weinig zout of vet? Dan kun je in de avond prima kiezen voor een maaltijd waar dit wat meer in zit. Als het maar in balans is.