Meesterkok Rudolph

Niemand minder dan Meesterkok en misschien wel de bekendste tv-kok van Nederland, Rudolph van Veen, kookt samen met ons en deelt zijn lekkerste recepten.

Laatst gewijzigd: 22 januari 2024

De eerste dagen van januari voelen voor mij altijd een beetje onwennig. Alle vrolijke hysterie van de kerst en oud & nieuwperiode is weer voorbij en om mij heen lijkt het wel of iedereen nog een beetje aan het uitpuffen is van alle weldaad en overvloed.

Op de sportschool is het in elk geval weer drukker dan de maand ervoor, dus daar wordt ook weer flink gepuft! Mijn sportleraar laat weten mij gemist te hebben in december en belooft mij weer snel terug in het ritme te krijgen. Als een boer met kiespijn kijk ik hem aan en probeer zo overtuigend mogelijk ‘Yes, ik heb er zin in’ te zeggen. Met frisse tegenzin start ik mijn oefeningen maar ergens halverwege moet ik toegeven dat ik mij er heus beter door ga voelen.

Later die ochtend sta ik met mijn collega’s in de keuken van Uitgekookt en bereiden we een variatie van stamppotgerechten, onze witlofschotel en hachee met rodekool en appeltjes. Aan het einde van de dag bespreek ik met Fernando, die de productontwikkeling doet, alvast wat nieuwe menu ideeën voor de paasdagen. ‘s Avonds ben ik pas laat thuis, maar hoef niet meer te koken omdat ik drie boerenkoolmaaltijden heb meegenomen. Ik ben benieuwd of mijn Lief en onze zoon proeven dat we het recept van onze jus verbeterd hebben.

Eigenlijk is het best wel lekker om de normale zaken weer te omarmen. Als je van de gewone dingen kunt genieten ben je een rijk mens. Voldaan kijk ik naar mijn gezin en de bijna lege borden die voor ons staan. Mijn zoon heeft flink zijn best gedaan. Vond je het lekker Ralph? Eh… ja hoor. Wat hebben we als dessert?

Andere interessante artikelen