Inspiratie voor gezond en lekker eten

Gelukstip 4: houd een voorjaarschoonmaak

Nu het zonnetje weer begint te schijnen, geven we je graag wat tips die je geluksgevoel een extra boost geven! Vier activiteit waar je bewezen gelukkiger van wordt. Inclusief bijpassende maaltijd. Dit is tip 4: houd een voorjaarsschoonmaak.

Opgeruimd huis = opgeruimd hoofd

Een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd. Die uitspraak heb je vast al vaker gehoord. En het is niet zomaar uit de lucht gegrepen. Diverse studies hebben aangetoond dat dit ook echt waar is.

Niet steeds afgeleid

Dit komt omdat je hersenen in een opgeruimd en schoon huis niet steeds worden afgeleid. Hierdoor hebben ze meer ruimte voor andere zaken en kun je beter focussen op wat belangrijk is.

Muziekje aan en poetsen maar

Daarnaast kun je van schoonmaken zelf ook gelukkig worden. Vooral als je de tijd neem om iets echt grondig schoon te maken en goed op te ruimen. Dit geeft een gevoel van voldoening, wat vervolgens een goed humeur geeft. Zet je er een lekker muziekje bij aan, dan vang je twee vliegen in één klap!

Stress verminderen

Nog meer voordelen van schoonmaken: het vermindert stress en kan helpen om allergieën te voorkomen. Je hoeft je grote schoonmaak trouwens niet in één keer te doen. Je kunt het ook opdelen in 30 minuten per dag. Wat dacht je van de tijd waarin je niet hoeft te koken? ; ) Voor je het weet is je huis blinkend schoon!

Topmaaltijd voor de voorjaarsschoonmaak

De perfecte maaltijd voor of na een schoonmaaksessie is onze rodekoolschotel met puree en draadjesvlees. Deze maaltijd ondersteunt je energieniveau, dus gaan met die banaan!

Je bestelt 'm hier: https://uitgekookt.nl/product/5809

Voedingsexpert Laura legt uit

En jij?

Wat voor poetser ben jij? Houd je alles netjes bij of gaat eens in de zoveel tijd de bezem erdoor? Laat het ons weten in een reactie onder het bericht op op Facebook of Instagram!

Van de Uitgekookt redactie

Wij koken graag, maar smullen ook van schrijven over eten! We geven je dan ook graag tips & tricks op het gebied van lekker en gezond eten en informeren over onze maaltijdservice.