Van de Uitgekookt redactie

Wij koken graag, maar smullen ook van schrijven over eten! We geven je dan ook graag tips & tricks op het gebied van lekker en gezond eten en informeren over onze maaltijdservice.

Laatst gewijzigd: 07 juli 2023

Het bereiden van heerlijke maaltijden hoeft geen tijdrovende en ingewikkelde taak te zijn. Met de juiste keukengadgets kun je je kookvaardigheden verbeteren en tijd besparen. In dit artikel zullen we de top 7 keukengadgets bespreken die je niet mag missen. Of je nu een ervaren chef-kok bent of gewoon van koken houdt, deze gadgets zullen je helpen om efficiënter te werken en meer plezier te beleven in de keuken.

1. Spiraalsnijder: voor de mooiste groenteslierten

Ben je dol op courgetti of wil je gewoon wat meer groente in je maaltijden verwerken? Dan is de spiraalsnijder een must-have keukengadget. Hiermee snijd je eenvoudig groentes als courgette, wortel en komkommer in mooie slierten. Zo maak je in een handomdraai een gezonde en kleurrijke maaltijd. Bovendien is het ook nog eens hartstikke leuk om te doen!

2. Avocado snijder: nooit meer geknoei met avocado's

Ben je ook zo'n fan van avocado? Dan mag een avocado snijder niet ontbreken in jouw keuken. Met dit handige hulpje snijd je de avocado eenvoudig doormidden, verwijder je de pit en schep je het vruchtvlees er gemakkelijk uit. Zo geniet je nog sneller van je favoriete avocado toast of guacamole.

3. Eierscheider

Soms heb je bij het bakken alleen het eiwit of eigeel nodig. Een eierscheider maakt dit klusje een stuk eenvoudiger. Je breekt het ei boven de scheider en het eiwit wordt netjes van het eigeel gescheiden. Ideaal voor het maken van meringues, mayonaise of een romige sabayon.

4. Siliconen bakmat

Een siliconen bakmat is een duurzaam alternatief voor bakpapier. De mat is herbruikbaar en kan eenvoudig worden schoongemaakt. Bovendien zorgt het ervoor dat je baksels niet aan de bakplaat blijven plakken. Een win-win situatie dus!

5. Digitale keukenweegschaal

Een digitale keukenweegschaal zorgt voor precisie in de keuken. Hiermee weeg je nauwkeurig de ingrediënten af voor je gerechten. Zo voorkom je dat je te veel of te weinig gebruikt en zorg je voor een perfect eindresultaat.

6. Herb scissors: verse kruiden fijnknippen zonder gedoe

Verse kruiden geven je gerechten net dat beetje extra smaak. Maar het fijn knippen van die kruiden kan soms een tijdrovend klusje zijn. Met de herb scissors, oftewel kruidenschaar, knip je eenvoudig en snel je kruiden fijn. De schaar heeft meerdere bladen, waardoor je in één knipbeweging meerdere stukjes kruid knipt. Zo ben je in no-time klaar en kun je snel genieten van je heerlijke, kruidige gerecht.

7. Popcornmaker: heerlijke popcorn in een handomdraai

Zin in een lekkere snack tijdens een filmavondje? Met een popcornmaker maak je in een handomdraai heerlijke, verse popcorn. Je doet de maiskorrels in de popcornmaker, zet hem aan en binnen een paar minuten heb je een flinke portie popcorn. Voeg wat zout, suiker of andere lekkere smaakmakers toe en genieten maar!

Super handig!

Keukengadgets zijn er in allerlei soorten en maten en maken het koken en bakken een stuk leuker en makkelijker. Of je nu graag bakt, gezonde maaltijden bereidt of gewoon op zoek bent naar wat extra gemak in de keuken, er is altijd wel een keukengadget die bij je past. Probeer ze eens uit en ontdek hoeveel plezier en gemak ze je kunnen bieden!

Mevrouw kookt een makkelijke maaltijd