Een kijkje in onze keuken

Op deze 7 punten controleren we jouw maaltijd

De maaltijden die je bij ons bestelt stellen wij met zorg voor je samen. Voedselveiligheid staat hierbij voorop. Van het binnenkomen van de ingrediënten tot aan het bezorgen, zijn er zeven controlepunten die wij altijd doorlopen. Hierdoor ben jij zeker van een veilige, verse en gezonde maaltijd aan huis. Ontdek deze controlepunten.

Controlepunt 1: ingrediënten komen binnen

De verse ingrediënten komen bij ons binnen, zoals aardappels, groenten, vlees en vis. We controleren de temperatuur en versheid en bekijken of alles er goed uit ziet. Vervolgens gaan de ingrediënten onze koelcellen in.

Wist je dat?

Wist je dat het onmogelijk is om onze keuken binnen te komen zonder je handen te wassen? Onze medewerkers gaan eerst door een hygiënesluis, waar je handen en schoenen worden gedesinfecteerd. Ook doet iedereen zijn sieraden af en een haarnetje op. Verder dragen onze medewerkers speciaal bestemde foodjassen en koksbuizen.

Controlepunt 2: voorbereidingskeuken

Hier controleren we de juiste ingrediënten en de hoeveelheden. De voorbereidingskeuken zet alles klaar voor de warme keuken.

Controlepunt 3: tijdens het koken

Tijdens het koken houden we continu de temperatuur in de gaten. Ook controleren we de juiste gaarheid, smaak en structuur van de ingrediënten.

Controlepunt 4: terugkoelen van ingrediënten

Na het koken koelen wij de ingrediënten heel snel terug in zogenoemde chillers. Hierdoor worden bacteriën gedood, maar blijven vitamines behouden. We controleren hierbij de temperatuur.

Controlepunt 5: portioneren

In de portioneerkeuken verdelen we de verschillende ingrediënten in de bakjes zoals je deze krijgt thuisbezorgd. Hier controleren we het juiste gewicht en de aantallen. Ook gaat elke maaltijd door een metaaldetector en controleren we of het folie goed gesloten is.

Controlepunt 6: na het inpakken

Na het inpakken scant een apparaat de doosjes, om te controleren of de juiste maaltijden erin zitten. Ook controleert de scanner of het pakket op de juiste route terechtkomt.

Controlepunt 7: tijdens bezorging

Het is belangrijk dat je maaltijd altijd onder de 7ºC blijft. Om dit te controleren gaan er tijdens het bezorgen steekproefsgewijs zogenaamde loggers mee, die de temperatuur van de maaltijden meten. Dit zijn kleine digitale thermometers.

Veilig genieten van onze maaltijden

Een maaltijd gaat onze deur niet uit zonder dat hij is gecontroleerd op deze zeven punten. Je kunt dan ook met een gerust hart van onze maaltijden genieten! Eet smakelijk!

Van de Uitgekookt redactie

Wij koken graag, maar smullen ook van schrijven over eten! We geven je dan ook graag tips & tricks op het gebied van lekker en gezond eten en informeren over onze maaltijdservice.