Gezonde maaltijd
Kant-en-klaar

Gezonde kant-en-klaar maaltijden

Gezond eten staat hoog in het vaandel bij Uitgekookt. Omdat wij vinden dat iedereen gezond moet kunnen eten, staan de chef koks iedere dag in de keuken om gezonde maaltijden te bereiden. En ze zijn ook nog eens lekker! Lees alles over onze gezonde kant-en-klaar maaltijden.

Vers en gezond
Met verse ingrediënten bereid, zonder onnodige toevoegingen
Gratis bezorgd
Op twee momenten per week, door eigen bezorgers aan huis geleverd
Volop variatie
Elke week ruime keuze uit 24 nieuwe maaltijden
Geheel vrijblijvend
Geen abonnement, dus geen vaste verplichting en u zit nergens aan vast

Gezonde kant-en-klaar maaltijden van Uitgekookt

Met de maaltijdservice van Uitgekookt, bestel je makkelijk gezonde kant-en-klaar maaltijden. Deze maaltijden zijn onderverdeeld in vier categorieën: Hollands, Buitenlands, Vis en Vega. Bestel bijvoorbeeld een stamppot andijvie met rookworst en ei, Griekse moussaka of kokos quinoa met pompoen, vismix en botersaus. Iedere week bereiden de koks weer andere maaltijden, waardoor je veel kan afwisselen. Ben je nieuw bij Uitgekookt? Probeer dan eens vier maaltijden uit voor slechts €19,95!

Kant-en-klare maaltijden bestellen: hoe doe ik dat?

De makkelijke en gezonde maaltijden bestel je gemakkelijk via onze bestelpagina. Voer eerst je postcode in en kies een bezorgmoment die voor jou uitkomt. Vervolgens kies je de gezonde maaltijden je wilt bestellen. Daarna check je nog eens je winkelmand en als alles klopt, rond je de bestelling af. Nu hoef je alleen nog maar te wachten tot de bestelling binnenkomt.

Probeer 4 kennismakingsmaaltijden voor maar €19,95

Zijn kant-en-klaar maaltijden wel gezond?

Veel kant-en-klaar maaltijden hebben een slechte reputatie. En dat is niet gek, want veel kant-en-klaar maaltijden bevatten te veel zout of verzadigde vetten. Ook worden er vaak smaakversterkers en andere onnodige stoffen toegevoegd aan maaltijden. Deze ingrediënten zorgen ervoor dat veel kant-en-klaar maaltijden niet gezond zijn.

Niet iedereen heeft genoeg tijd of genoeg puf om iedere avond weer een gezonde maaltijd te bereiden. Dan is gezond eten bestellen al snel de uitkomst. Omdat we bij Uitgekookt vinden dat iedereen gezond moet kunnen eten, bieden wij met onze maaltijdservice gezonde kant-en-klaar maaltijden aan. Zo hoef jij alleen maar een bestelling te plaatsen, te wachten tot het wordt thuisbezorgd en vervolgens de maaltijd op te warmen. Gezond en gevarieerd eten is nog nooit zo makkelijk geweest.

Meer weten over Uitgekookt

Ingrediënten van gezonde kant-en-klaar maaltijden

Om er zeker van te zijn dat de kant-en-klaar maaltijden binnen een gezond en gevarieerd voedingspatroon passen, stellen de chef koks samen met onze diëtisten de maaltijden samen. Deze samenwerking tussen experts zorgt ervoor dat de maaltijden die jij ontvangt de juiste voedingsstoffen bevatten én lekker zijn.

Al het gezonde eten van Uitgekookt bevat 150 tot 200 gram groenten. Deze verse en lokale groenten zijn seizoensgebonden. In de zomer kun je daarom andere maaltijden verwachten dan in de winter. De vitamines van deze groenten blijven goed behouden door een speciaal kookproces, ook als je de maaltijd thuis nog eens opwarmt. Zo stomen of koken we de groenten en koelen we de maaltijd daarna weer heel snel af. Deze koeltechniek in combinatie met een speciale verpakkingstechniek, zorgt ervoor dat de maaltijd vijf dagen houdbaar blijft (mits gekoeld).

Daarnaast bevat iedere verse maaltijd koolhydraten, eiwitten en vetten. Hoewel de reputatie van koolhydraten de afgelopen jaren is verslechterd, is het toch onmisbaar in een gevarieerd voedingspatroon. Ook vetten zouden ‘slecht’ zijn, maar dat hangt er vanaf over wat voor vetten je het hebt. Er zijn ‘slechte’ vetten, maar er zijn ook een heleboel gezonde vetten die we echt niet kunnen missen.

Wat maakt de maaltijden van Uitgekookt gezond?

Bij Uitgekookt vinden we dat iedereen altijd gezond moet kunnen eten. Ook als je zelf geen tijd, zin of puf hebt om te koken. Daarom is het natuurlijk van belang, dat onze maaltijden gezond zijn. We doen dan ook ons uiterste best om elke week weer maaltijden aan te bieden, die passen binnen een gezond en gevarieerd voedingspatroon. We leggen je graag uit wat onze maaltijden zo gezond maakt!

Maaltijden opwarmen in de magnetron: is dat niet slecht voor je?

Veel mensen denken dat de straling van de magnetron niet goed voor een mens zou zijn. Maar dat is niet waar. Een magnetron verwarmt eten namelijk met microgolven. Deze microgolven zijn niet radioactief en bevatten geen gevaarlijke stoffen. Wat deze microgolven wel doen, zijn vochtdeeltjes in beweging brengen. Door deze beweging warmt het eten op.

Kant-en-klaar magnetronmaaltijd: is dat wel gezond?

Kant en klare magnetron maaltijden hadden lange tijd een slecht imago. Ze zouden weinig groente en veel zout en vet bevatten. Ook de straling van de magnetron zou niet goed voor je zijn. Maar, is dit waar? We leggen je graag uit hoe het zit!

Veelgestelde vragen

  • Nee, maar binnen 4 minuten heb je al een warme maaltijd op tafel staan, door hem te verwarmen in de magnetron.