Inspiratie voor gezond en lekker eten

Recept: pasta bolognese bianco à la Rudolph

De klassieke rode bolognesesaus wordt gemaakt van onder andere rundergehakt, tomaten en rode wijn. Mijn witte versie smaakt wat lichter en eleganter. De saus is heerlijk romig en fris en is goed gevuld met groenten. Ik gebruik hiervoor altijd kalfsgehakt omdat dat in dit gerecht echt het lekkerste is. Mijn slager draait het kalfsgehakt meestal vers, maar hij heeft het ook altijd in kleine pakjes in de diepvries op voorraad. Als je wat meer op de kosten moet letten kun je natuurlijk ook voor half-om-half gehakt kiezen. Eén van de redenen waarom ik dit gerecht thuis heel vaak maak is dat jonge eters het altijd erg lekker vinden! De saus kun je al ruim van tevoren maken en dan later weer opwarmen terwijl je de pasta kookt.

Hoofdgerecht voor 2 personen

Ingrediënten:

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 stengels bleekselderij
  • 1 venkelknol
  • 25 ml olijfolie
  • 400 g kalfsgehakt
  • 100 ml witte wijn
  • 100 ml runderbouillon
  • 250 g mascarpone
  • 80 g Parmezaanse kaas
  • Zout en peper
  • ½ bosje bieslook
  • 300 g pasta naar keuze

Voorbereiden:

Snipper de ui en knoflook in kleine stukjes. Snijd de bleekselderij eerst in reepjes en daarna in kleine stukjes. Snijd de venkel eerst in plakjes, dan in reepjes en daarna ook in kleine stukjes. Rasp de Parmezaanse kaas en snijd de bieslook alvast zo fijn mogelijk.

Verwarm de olijfolie in een ruime pan en fruit hierin ui, knoflook, bleekselderij en venkel even aan tot het lekker gaat ruiken. Bak de groenten beslist niet bruin! Voeg dan het gehakt toe en bak het ca. 2 minuten mee terwijl je rustig blijft roeren met een houten lepel.

Schenk de witte wijn en bouillon erbij en laat de saus op laag vuur 5 minuten rustig koken zonder deksel. Voeg dan de mascarpone toe en laat de saus nu nog 10 minuten heel zachtjes koken zonder deksel. Proef daarna de saus en zet het vuur uit. Breng indien nodig op smaak met peper en zout en roer de helft van de geraspte kaas erdoor. Zet het deksel op de pan, de saus is nu klaar!

Kook de pasta in ruim kokend water en zet het vuur wat lager. De kooktijd is afhankelijk van het soort pasta dat je gekozen hebt. Kijk hiervoor even op de verpakking.

Giet de juist gaargekookte (al dente) pasta af en laat het goed uitlekken. Verdeel de pasta over de borden en schep hierop de Bolognese bianco. Vergeet niet om er nu nog wat Parmezaan over te strooien en natuurlijk je fijn gesneden bieslook. Buon appetito!

Maak het jezelf makkelijk

Heb je niet zo'n zin om te koken? Doe het dan gewoon lekker niet. :-) Maak het jezelf in zo'n geval makkelijk en haal deze maaltijd kant-en-klaar bij je in huis. Eet smakelijk!

Naar de maaltijd.

Maak het jezelf gemakkelijk.

Laat deze maaltijd kant-en-klaar bij je thuisbezorgen.

Meesterkok Rudolph

Niemand minder dan Meesterkok en misschien wel de bekendste tv-kok van Nederland, Rudolph van Veen, kookt samen met ons en deelt zijn lekkerste recepten.