Over Uitgekookt

Kant-en-klaar eten aan huis

Heb je geen tijd om te koken? Of houd je van het gemak van kant-en-klaar eten aan huis te laten bezorgen? Dan ben je bij Uitgekookt aan het goede adres. Hier bestel je lekkere en gezonde maaltijden. Wordt het Hollands, Aziatisch of toch Italiaans? Er is volop keuze!

Kant-en-klaar eten van Uitgekookt

Uitgekookt staat voor gezond en lekker kant-en-klaar eten aan huis. Je profiteert dan ook van een perfecte smaak, gezonde ingrediënten en uiteraard het gemak van gratis aan huis bezorgen. Uitgekookt gelooft in verse en lokale ingrediënten. Kies uit tal van verrassende en vertrouwde recepturen. Daarnaast worden jouw maaltijden gratis aan huis bezorgd door eigen bezorgers. Heb je interesse in de maaltijden van Uitgekookt? Probeer dan een proefpakket. Je profiteert van onze kennismakingsaanbieding: 3+1 gratis. Het proces van Uitgekookt kan uitgelegd worden in 4 stappen:

  1. Je kiest jouw gewenste maaltijden
  2. De chefs van Uitgekookt bereiden jouw maaltijden
  3. Jouw maaltijden worden gekoeld en in een tijdvak van 1,5 uur bezorgd aan huis
  4. Je warmt de maaltijd in ongeveer 4 minuten op wanneer het jou uitkomt!

Laat onze maaltijd-toppers bij jou thuis bezorgen!

Eten aan huis: hoe werkt het?

Het voordeel van eten aan huis laten bezorgen door Uitgekookt is dat je nergens aan vast zit. Er is geen abonnement, dus je hebt geen vaste verplichting. Je kunt jouw maaltijden bestellen op de manier die jij wenst. Dit kan via de webshop, waarbij je ook gemakkelijk eten aan huis laat bezorgen voor een ander. Daarnaast kun je bellen naar 085-0406065 of het bestelformulier aan jouw bezorger meegeven. De kant-en-klare maaltijden worden vers bereid een dag voor de levering aan huis. Zorgvuldig geselecteerde, veelal lokale, telers leveren verse ingrediënten om de lekkerste en gezondste maaltijden van te maken. Hierdoor zegt Uitgekookt dan ook: "vandaag geoogst is morgen op jouw bord!".

Daarna wordt jouw kant-en-klare eten aan huis bezorgd. Je kiest zelf jouw bezorgtijd. De maaltijden worden veelal door dezelfde bezorgers aan de deur gebracht, wel zo prettig omdat het een bekend gezicht is. Je profiteert van gratis bezorging bij het bestellen van minimaal 3 maaltijden. Deze gezonde en verse kant-en-klare maaltijden zijn koelvers verpakt en kunnen eventueel in de diepvries bewaard worden. Het is aan jou wanneer je de maaltijden opwarmt in de oven of magnetron. Op het etiket van de maaltijd staat hoe lang en op welke temperatuur. Vaak kun je binnen 4 minuten al genieten van jouw overheerlijke maaltijd.

Bekijk het menu van deze week

Lekker en gezonde maaltijden aan huis

De maaltijden aan huis van Uitgekookt zijn niet alleen lekker maar ook nog eens heel gezond. Dit heeft verschillende redenen. Ten eerste, de kant-en-klare maaltijden worden bereid met verse ingrediënten. Het bereiden gebeurt zonder onnodige toevoegingen van bijvoorbeeld suiker, zout en vet. Elke maaltijd bevat 150- 200 gram verse groente. Daarnaast zitten er voldoende eiwitten en gezonde vetten in jouw maaltijd. De gebruikte koolhydraten bevatten een lage glycemische index zodat je bloedsuiker minder gaat schommelen en je langer verzadigd blijft. De groenten worden gestoomd waardoor er zoveel mogelijk vitamines behouden worden. Als er vet gebruikt wordt voor jouw maaltijd, dan zal er altijd voor vloeibare en gezonde plantaardige oliën gekozen worden.

Enkele maaltijden van Uitgekookt zijn bereid met weinig suiker. Dat betekent dat het gebruikte product maximaal 5 gram suiker per 100 gram of 2,5 gram per 100 milliliter bevat. Ook zal jouw maaltijd geen extra zout hebben, terwijl dat misschien wel gebruikelijk is. Je lichaam heeft namelijk maar 1 tot 3 gram zout per dag nodig. Wanneer je op een maaltijd klikt zie je een overzicht van ingrediënten, voedingswaarden, bereidingswijze en allergie informatie.

Verschillende kant-en-klare maaltijden aan huis

Je vraagt je misschien af welke kant-en-klare maaltijden je kunt bestellen. Elke week heb je de keuze uit 25 nieuwe maaltijden om aan huis te laten bezorgen. Deze zijn met zorg samengesteld door de chefs en diëtisten van Uitgekookt. Dus je bent gegarandeerd van een bewuste en gevarieerde maaltijd. Er zijn verschillende categorieën maaltijden: Hollands, Werelds, Vis/Vega en de Keuze van de chef. Elke week kun je kiezen uit minstens 3 vegetarische opties. Gezond eten is gevarieerd eten. Wanneer je elke avond hetzelfde gezonde gerecht zou eten, dan ontstaan er tekorten. Het kant-en-klare eten aan huis van Uitgekookt is gevarieerd en ook boordevol benodigde voedingsstoffen.

Bij het bereiden van de maaltijden houden de chefs van Uitgekookt er rekening mee dat de maaltijden door jou thuis nog een keer worden verwarmd. Hierdoor blijven jouw groente ook na verwarming lekker knapperig en is de pasta of aardappel altijd perfect gegaard. De smaak maar ook vitamines blijven behouden. Je kunt eventueel jouw maaltijden in de koelkast en vriezer bewaren. Om de goede verse smaak te behouden, is het aanbevolen om de maaltijden in de koelkast te bewaren. In de koelkast zijn de maaltijden 5 dagen houdbaar en in de vriezer 30 dagen. m.u.v. een aantal maaltijden.

Ontdek Uitgekookt.nl

Profiteer van onze kennismakingsaanbieding: 3+1 gratis

Van de Uitgekookt redactie

Wij koken graag, maar smullen ook van schrijven over eten! We geven je dan ook graag tips & tricks op het gebied van lekker en gezond eten en informeren over onze maaltijdservice.