Van de Uitgekookt redactie

Wij koken graag, maar smullen ook van schrijven over eten! We geven je dan ook graag tips & tricks op het gebied van lekker en gezond eten en informeren over onze maaltijdservice.

We zijn niet alleen goed in heerlijke kant-en-klaarmaaltijden. Voor heerlijke bijgerechten ben je bij Uitgekookt ook aan het juiste adres. Van soep tot salades en van smoothies tot vers fruit. Deze keer zetten we de wilde bosperzik in het zonnetje!

Wilde bosperziken

Platte perzik, paraguayo, donut peach of saturn peach: het zijn allemaal benamingen voor de wilde bosperzik. De wilde bosperzik is één van de varianten uit de perzikfamilie. Wat deze perzik zo speciaal maakt is dat deze fruitsoort heerlijk sappig en zoet van smaak is.

De wilde bosperzik heeft een minder behaarde schil, een kleinere pit en een plattere vorm dan de ronde perzik. Hierdoor is de bosperzik lekker makkelijk met schil te eten! De bosperzik is zoeter dan een gewone perzik, omdat er minder zuren in de wilde bosperzik zitten.

Perzikseizoen

In het perzikseizoen zijn wilde bosperziken het lekkerst. Dat is van juni tot en met september, dezelfde periode als voor het andere zomerfruit. Heerlijk om in de zon van te genieten dus!

Ook lekker…

Wilde bosperziken zijn heerlijk om los te eten. Maar wist je dat je ze ook kan verwerken in verschillende gerechten? Bijvoorbeeld in een zomerse (fruit)salade of in een lekker gerecht met kip. De bosperzik past ook goed bij een dessert. Pocheer de perzik en eet 'm met een bolletje vanille-ijs. Bij pocheren verwijder je de schil van de perzik en dompel je hem in kokend water. Ga je toch liever voor meer gemak? Dan kan je natuurlijk ook kiezen uit de desserts op ons menu.

En ben je benieuwd waar onze desserts vandaan komen? Lees het in ons blog over ERF-1!

Wilde bosperziken 500 gram voor €2,99

Onze bijgerechten

Uitgekookt heeft een ruim aanbod aan kant-en-klaarmaaltijden en diverse bijgerechten. Kies uit verschillende soepen, salades, desserts, smoothies en ons verse fruit. Wat dacht je bijvoorbeeld van een heerlijke aspergesoep met hamblokjes, of een frisse Griekse slamix? Voor ieder wat wils!

Bijgerechten bestellen

Onze bijgerechten zijn eenvoudig mee te bestellen met de maaltijden via het weekmenu. Zie je ze niet in het weekmenu staan? Dan heb je waarschijnlijk nog niet eerder bij ons besteld. Bestel daarom eerst een proefpakket om ook te kunnen genieten van onze heerlijke bijgerechten!

Wil je weten wat er deze week op het menu staat?