Over Uitgekookt

De wilde bosperzik: één van onze bijgerechten!

Ook voor heerlijke bijgerechten ben je bij Uitgekookt aan het juiste adres. Van soep tot salades en van smoothies tot vers fruit. Deze keer zetten we een wel hele lekkere fruitsoort in het zonnetje: de wilde bosperzik!

Wilde bosperziken

Platte perzik, paraguayo, donut peach of saturn peach: het zijn allemaal benamingen voor de wilde bosperzik: één van de varianten uit de perzikfamilie. Wat deze perzik zo speciaal maakt? Hij is heerlijk sappig en zoet van smaak. Zoeter dan een gewone perzik.

Dit is niet het enige waarin de bosperzik verschilt van de gewone perzik. Zo heeft de wilde bosperzik een minder behaarde schil, een kleinere pit en een plattere vorm dan de ronde perzik. Hierdoor is hij lekker makkelijk en ook met schil te eten! Dat de bosperzik zoeter van smaak is, komt doordat er minder zuren in deze perziksoort zitten.

Perzikseizoen

Wist je dat er ook een perzikseizoen is? De wilde bosperziken zijn verkrijgbaar van juni tot en met september, net als het andere zomerfruit. Heerlijk om in de zon van te genieten dus!

Ook lekker…

Naast dat de wilde bosperziken heerlijk zijn om los te eten, kan je ze ook verwerken in verschillende gerechten. Neem bijvoorbeeld een zomerse (fruit)salade of een lekker gerecht met kip. Daarnaast kan je de perzik ook eten bij een dessert. Hiervoor kan je de perzik pocheren en eten met een bolletje vanille-ijs. Bij pocheren verwijder je de vel van de perzik en dompel je hem in kokend water. Ga je toch liever voor meer gemak? Dan kan je natuurlijk ook kiezen uit de desserts op ons menu. En ben je nou benieuwd waar onze desserts vandaan komen? Lees het in ons blog over ERF-1!

Wilde perzik is nu te bestellen

Wil jij nou ook genieten van de wilde bosperziken? Ze staan van 14 t/m 19 juni op het op ons menu! Deze perziksoort is ongesneden per 500 gram bij ons te verkrijgen en bestel je eenvoudig met je maaltijden mee.

Wilde bosperziken 500 gram voor €2,99

Onze bijgerechten

Naast een ruim aanbod aan kant-en-klaarmaaltijden, hebben wij ook iedere week weer diverse bijgerechten op het menu staan. Je hebt daarbij onder andere de keuze uit verschillende soepen, salades, desserts, smoothies en ons verse fruit. Wat dacht je bijvoorbeeld van een heerlijke aspergesoep met hamblokjes, of een frisse Griekse slamix? Voor ieder wat wils!

Bijgerechten bestellen

Onze bijgerechten zijn eenvoudig mee te bestellen met de maaltijden via het weekmenu. Zie je ze niet in het weekmenu staan? Dan heb je waarschijnlijk nog niet eerder bij ons besteld. Bestel daarom eerst een proefpakket om ook te kunnen genieten van onze heerlijke bijgerechten!

Bekijk het menu van deze week

Van de Uitgekookt redactie

Wij koken graag, maar smullen ook van schrijven over eten! We geven je dan ook graag tips & tricks op het gebied van lekker en gezond eten en informeren over onze maaltijdservice.