Catering UitgekooktCatering UitgekooktCatering UitgekooktCatering UitgekooktCatering Uitgekookt
Maaltijden aan huis

Maaltijden om af te vallen

Ben je op zoek naar maaltijden om af te vallen? Probeer dan de kant-en-klaar maaltijden van Uitgekookt. Er zijn verschillende opties op het gebied van koolhydraatarme, vetarme of caloriearme maaltijden. Je checkt eenvoudig de voedingswaarden van elk gerecht!

Vers en gezond
Met verse ingrediënten bereid, zonder onnodige toevoegingen
Gratis bezorgd
Op twee momenten per week, door eigen bezorgers aan huis geleverd
Volop variatie
Elke week ruime keuze uit 24 nieuwe maaltijden
Geheel vrijblijvend
Geen abonnement, dus geen vaste verplichting en je zit nergens aan vast

Maaltijden

Iedere week staan er 24 nieuwe maaltijden op het menu. Met zorg samengesteld door onze chefs en diëtisten, zodat je altijd de juiste keuze kunt maken. Gezond, gevarieerd en lekker. Bekijk wat er deze week op het menu staat.

Hertengoulash met aardappelpuree en rodekool

Hertengoulash met aardappelpuree en rodekool

Bekijk deze maaltijd
Draadjesvlees met aardappelen en stoofpeertjes

Draadjesvlees met aardappelen en stoofpeertjes

Bekijk deze maaltijd
Gebraden drumsticks met aardappelen en bloemkool

Gebraden drumsticks met aardappelen en bloemkool

Bekijk deze maaltijd
Bekijk het weekmenu

Gezonde maaltijd voor afvallen

Om af te vallen is het belangrijk om minder calorieën in te nemen dan je behoefte. Dit is voor iedereen verschillend en hangt onder andere af van je leeftijd, lengte, medische factoren en dergelijke. Wat voor jou een geschikte avondmaaltijd is, is geheel afhankelijk van je behoefte en wat je de rest van de dag eet. In de praktijk eten mensen over het algemeen vaak te weinig of te weinig koolhydraten bij de avondmaaltijd. Dit zorgt ervoor dat ze te weinig energie binnen krijgen en gedurende de avond hebben ze juist honger, waardoor er verkeerde keuzes gemaakt worden. Het is daarom aanbevolen om een goede gezonde maaltijd te eten, liever een grotere portie zodat je voorkomt dat je na het avond eten verkeerde keuzes maakt. Eiwitten en vezels verhogen in eetpatroon is altijd nuttig als je probeert af te vallen. Neem eens een kijkje bij onze eiwitrijke maaltijden. Probeer bijvoorbeeld ook je nagerecht later op de avond te eten en niet direct na je maaltijd. Ook is Uitgekookt bij uitstek geschikt om kant-en-klaar sportmaaltijden te bestellen.

Wil je graag afvallen met kant-en-klaar maaltijden? Dan ben je bij Uitgekookt aan het juiste adres. Iedere week staan er namelijk 24 nieuwe maaltijden op het menu. Deze gezonde en gevarieerde maaltijden zijn met zorg samengesteld door onze chefs en voedingsexperts. Een groot voordeel van Uitgekookt is dat wanneer je op een specifieke maaltijd klikt, je in één oogopslag de voedingswaarden ziet. Hier vind je ook welke ingrediënten er zijn toegevoegd, wat de bereidingswijze en bewaaradvies zijn en alles op het gebied van allergie informatie. Zo zijn er verschillende gezonde maaltijden die zouden kunnen voldoen aan koolhydraatarm, vetarm en caloriearm. Kies jouw gewenste kant-en-klaar maaltijden die jou ondersteunen om af te vallen en laat ze kosteloos aan huis bezorgen. Daarna is het een kwestie van enkele minuten opwarmen in de magnetron of oven en genieten maar!

Kant-en-klaar magnetronmaaltijd: is dat wel gezond?

Kant-en-klare magnetronmaaltijden hadden een lange tijd een slecht imago. Ze zouden weinig groente en veel zout en vet bevatten. Ook de straling van de magnetron zou niet goed voor je zijn. Maar is dit waar? We leggen je uit hoe het zit!

Optimaal variëren met deze maaltijdbox

Variatie is bij uitstek gezond voor je lichaam. Hoe kun je dat nou beter doen dan met onze maaltijdbox ‘Gezond Variëren’? In deze box vind je namelijk 5 hele verschillende maaltijden. Hierbij zijn twee gezondste labels, twee bewuste labels en 1 maaltijd zonder label. Alle maaltijden zijn 450 gram in deze box:

  • Een maaltijd met aardappels;
  • Een maaltijd met groente en vlees;
  • Een visgerecht;
  • Een vegetarisch gerecht;
  • En een maaltijd met rijst of andere graansoort

Je bepaalt zelf welke maaltijd je op welke dag eet. Net als met de reguliere maaltijden om te afvallen van Uitgekookt zit je niet vast aan een abonnement, wel zo fijn! Wil je een maaltijd langer bewaren? De maaltijden kunnen 30 dagen in de vriezer bewaard worden. Je hoeft ze niet te ontdooien voor het opwarmen, houd wel rekening met een dubbele opwarmtijd. Bestel jouw favoriete gezonde maaltijden en laat ze op 2 momenten in de week aan huis bezorgen.

Koolhydraatarm dieet

Bij een koolhydraatarm dieet mag je meestal maar tussen de 50 en 130 gram koolhydraten per dag binnenkrijgen. Een gemiddelde medium maaltijd van Uitgekookt bevat 49 gram koolhydraten. Ook hier geldt dat je eenvoudig de voedingswaarden kunt inzien per gerecht. Naast het kiezen van reguliere maaltijden is het ook een optie om simpelweg een kleine portie te kiezen. Kies dan tijdens het bestellen voor “small” (een maaltijd van 350 gram). Voor extra groente bestel je bijvoorbeeld een salade erbij. Wist je dat elke kant-en-klaar maaltijd van Uitgekookt voorzien is van 150 tot 200 gram groente? Ook hierdoor zijn de maaltijden geschikt voor het afvallen.

Verse maaltijd

Vetarme maaltijden

De vetarme maaltijden van Uitgekookt kunnen eveneens dienen maaltijd om af te vallen. Bij bepaalde dieetwensen is het wenselijk om voor vetarme producten te kiezen. Het Voedingscentrum beschrijft vetarm als volgt: “Het vetgehalte van het product is maximaal 3 gram/100 gram of 1,5 gram/100 milliliter”. Uitgekookt biedt verschillende maaltijden met vetarme producten aan. Deze vindt je door bijvoorbeeld te sorteren op "Gezondste keuze" en de voedingswaarden per 100 gram te checken.

Caloriearme maaltijden

Wanneer je wilt afvallen is het nuttig om calorieën te minderen. Kies caloriearme maaltijden die maximaal 100 kcal per 100 gram bevatten. Check hiervoor het etiket. Tijdens het afvallen is het voordelig om ruim in eiwitten te gaan zitten. Eiwitten worden minder snel omgezet tot energie wat zorgt dat je langer verzadigd bent. Ook voldoende vezels zijn bij het afvallen van belang. Bij Uitgekookt ben je verzekerd van 150-200 gram groenten. Wil je extra groenten? Bestel dan een salade als bijgerecht. Peulvruchten en noten bevatten ook vezels. Uitgekookt biedt ook maaltijden in het assortiment die dat bevatten.

Maaltijden om af te vallen: kant-en-klaar aan huis!

Heb je interesse in de maaltijden van Uitgekookt? Maak ook kennis met Uitgekookt.nl en profiteer van onze kennismakingsaanbieding: 3+1 gratis!. Deze makkelijke kant-en-klaar maaltijden worden ook nog eens kosteloos thuisbezorgd, veelal door de dezelfde bezorgers! Wanneer kies jij voor de gezonde maaltijden van Uitgekookt?

Vragen over onze maaltijden om af te vallen

  • Om af te vallen is het belangrijk om minder calorieën in te nemen dan je behoefte. Dit is voor iedereen verschillend en hangt onder andere af van je leeftijd, lengte, medische factoren en dergelijke. Wat voor jou een geschikte avondmaaltijd is, is geheel afhankelijk van je behoefte en wat je de rest van de dag eet.