Meesterkok Rudolph

Niemand minder dan Meesterkok en misschien wel de bekendste tv-kok van Nederland, Rudolph van Veen, kookt samen met ons en deelt zijn lekkerste recepten.

Laatst gewijzigd: 09 september 2024

Naast gezond eten en voldoende beweging, is vitamine V voor ieder mens belangrijk. De V staat voor vakantie en het maakt eigenlijk niets uit of je nu ver weg gaat, in eigen land blijft of zelfs gewoon thuis vakantie houdt. Essentieel is dat je even kunt afschakelen, rust vinden en door ontspanning weer kunt opladen voor de komende herfst en winter.

Dit jaar was ik zelf eerlijk gezegd ook echt aan vakantie toe. Door een verbouwing van ons huis was de vakantie er vorige zomer bij ingeschoten. Helemaal niet erg hoor, het was een budgettaire keuze tussen nieuwe kozijnen en een schilder of 2 weken Zuid-Frankrijk. Aldus zaten we thuis lekker aan een Franse bouillabaisse terwijl een zomers briesje door onze raamloze vensters blies. Ook gezellig…

Dit jaar was het dus extra genieten van even helemaal weg en niets hoeven. We verbleven eerst een paar dagen in het Oostenrijkse Salzburg waar we onder andere een aantal filmlocaties uit ‘the Sound of Music’ bezochten. En natuurlijk kwam ik weer héél makkelijk aan m’n vakantiekilo’s dankzij de Apfelstrudels, Sachtertorte, Mozartkugeln en Kaiserschmarren… Wat een feest!

Vervolgens verbleven we in een fijn hotel in het zuiden van Beieren, waar we culinair bijna letterlijk met onze neus in de boter vielen! Er werden daar trouwens opvallend veel Italiaanse gerechten geserveerd, zoals polenta, een heerlijke pastasaus van rucola met mascarpone en een ongelooflijk lekkere salade met ‘pangratto’ erover gestrooid. Grove broodkruimels krokant gebakken in olijfolie met peterselie, knoflook en geraspte citroenschil. Meteen toen we weer thuiskwamen heb ik diezelfde ‘pangratto’ gemaakt voor over de pasta.

Mijn lijstje met nieuwe receptideeën voor Uitgekookt is begrijpelijkerwijs rijkelijk geïnspireerd door onze vakantie. Smakelijk doordrenkt met vitamine V. Samen met mijn collegachefs, die natuurlijk ook vol culinaire inspiratie van hun vakantie kwamen, hebben we weer een mooi - of beter gezegd lekker - lijstje samengesteld. Inmiddels zijn de eerste proefsessies al weer geweest en zijn een aantal recepten klaargemaakt voor grotere producties. Hopelijk proeft u binnenkort één of meerdere van onze nieuwe maaltijden en proeft het - al is het maar heel even - alsof uw mond op vakantie is!

Culinaire groet,

Rudolph van Veen