Laatst gewijzigd: 14 augustus 2024

Binnen Uitgekookt weten werknemers Lydia altijd te vinden - en andersom ook. Of het nu voor een gezellig praatje is of om te peilen of je goed in je vel zit: iedere collega wordt door haar gezien. En dat is typerend voor de gehele werksfeer binnen het bedrijf, vertelt Lydia: “Werknemers voelen zich hier veilig, gehoord en kunnen lekker zichzelf zijn.”

Een gemiddelde werkdag, hoe ziet die eruit bij jou?

“Nou, geen dag is hier hetzelfde! Maar dat maakt mijn werk zo interessant en uitdagend. Ik ben een soort spin in het web omtrent alles wat met personeel te maken heeft. Ik houd me bezig met het behouden van een goede werksfeer, het maken van een strategische planning, de ontwikkeling van de werknemers, het aansturen van het HR-team... moet ik doorgaan? Eigenlijk ben ik een soort vliegende keep op de werkvloer; ik ben overal en nergens. En wanneer ik opmerk dat een collega niet lekker in zijn of haar vel zit? Dan stap ik op diegene af om te vragen of ik iets kan betekenen.”

Op welke manieren zet jij je in voor de werknemers?

“Iedere werknemer moet zich welkom voelen bij ons! Daarom zorgen we voor een goede onboarding zodat iedereen een fijne start ervaart. Wanneer een collega gaat trouwen, ziek is of met zwangerschapsverlof gaat, regelen we altijd een bos bloemen met een kaartje. Ook benoemen we iedere maand de SMAAKMAKER van de maand. We zetten een collega in het zonnetje die de afgelopen periode uitblonk in inzet. Bij Uitgekookt staat de hechtheid en de warmte van een familiebedrijf voorop en met dit soort kleine gebaren willen we dat gevoel extra laden.”

“Bij ons ben je geen nummertje, wij waarderen ie-de-reen.”
Lydia

Wat maakt de werksfeer bij Uitgekookt dan zo uniek en hecht?

“Vooral de cultuur van openheid en groei. Iedere werknemer hier is nodig voor dat ene ‘wauw-moment’ bij de klant. Dat merk je aan alles. Naast het harde werken is er ruimte voor een fijne en veilige werksfeer. We waarderen elkaar wat zorgt voor een goede onderlinge band. De ambities van onze medewerkers staan voorop. Wanneer het voor iemand niet helemaal werkt in een bepaalde rol of op een bepaalde afdeling, kijken we samen naar verbetermogelijkheden. Soms treedt iemand daardoor in een totaal andere functie. Op die manier proberen we de bevlogenheid van en de binding met onze medewerkers te waarborgen.”

Wat vinden de medewerkers?

“Als medewerkers hier vertrekken, gaan ze niet weg vanwege de werksfeer. Integendeel zelfs. De gezelligheid die je hier krijgt, vind je denk ik nergens anders. Ons team is uniek vanwege zijn openheid en toegankelijkheid. Het personeel is lekker nuchter en down to earth. Eens in de zoveel tijd organiseert de personeelsvereniging een leuke activiteit, zoals een pokeravond of pubquiz. En uiteraard kan je ons jaarlijkse personeelsfeest niet missen!”

Van de Uitgekookt redactie

Wij koken graag, maar smullen ook van schrijven over eten! We geven je dan ook graag tips & tricks op het gebied van lekker en gezond eten en informeren over onze maaltijdservice.