Meesterkok Rudolph

Niemand minder dan Meesterkok en misschien wel de bekendste tv-kok van Nederland, Rudolph van Veen, kookt samen met ons en deelt zijn lekkerste recepten.

Laatst gewijzigd: 21 augustus 2023

Aan bijna iedere vakantiebestemming die ik ooit bezocht, heb ik mooie herinneringen die met eten en drinken te maken hebben. En die, als ik thuis dit gerecht weer eet, mij in gedachten terug brengen naar die plek. Leuk toch? Dat voor ons allemaal vakantie naast rust en avontuur eigenlijk altijd met lekker eten en drinken te maken heeft?

Aan vrienden en familie die terug komen van vakantie vraag ik altijd “En, hoe was het?” “Hebben jullie nog iets bijzonders gegeten daar?”. Vervolgens komt er vrijwel altijd een smakelijke opsomming van alle culinaire ontdekkingen waarvan ik mij dan probeer voor te stellen hoe deze zouden smaken. Zo geniet ik elk jaar mee van alle vakantieverhalen van mijn vrienden en familie.

Favoriete vakantiegerechten

Zelf heb ik ook aan bijna iedere vakantiebestemming die ik ooit bezocht mooie herinneringen die met eten en drinken te maken hebben. En die, als ik thuis dit gerecht weer eet, mij in gedachten terug brengen naar die plek. Zuid-Afrika bijvoorbeeld is voor mij boboti, een heerlijk ovengerecht van gekruid gehakt met o.a. tomaten, appels en eieren. Bij het snoepen van scones met aardbeienjam en dikke room waan ik mij weer aan de Britse kust van Cornwell en alleen al de geur van een Franse vissoep brengt mij meteen weer terug naar het Plage de Pampelonne, vlakbij St. Tropez. Leuk toch? Dat voor ons allemaal vakantie naast rust en avontuur eigenlijk altijd met lekker eten en drinken te maken heeft?

Rustige vakantieperiode

Deze zomer gaan wij niet op reis maar benutten wij de vakantietijd om ons te settelen in onze pas gerenoveerde woning. Eindelijk tijd om mijn (kook)boekenkast in te ruimen, schilderijtjes op te hangen, de nieuwe keuken fatsoenlijk in te ruimen en alles weer een weloverwogen plek te geven. Want ook dat geeft rust. De tijd nemen voor het lezen van het boek wat al een jaar op mij ligt te wachten. Terwijl iedereen om ons heen dan weer uitgerust terug komt van vakantie verheug ik mij op alle lekkere verhalen over wat er zoal voor bijzonders gegeten is. Met een glaasje koele rosé kletsen we gezellig bij over hoe we denken dat relaxte vakantiegevoel nog even vast te kunnen houden. Ook een dagje niet zelf hoeven koken kan daarbij helpen. Op het menu van Uitgekookt.nl staan deze maand een aantal heerlijke gerechten die we kennen van onze populaire vakantiebestemmingen.

En zo starten we weer lekker op…