Ingrediënten voor verse maaltijdIngrediënten voor verse maaltijdIngrediënten voor verse maaltijdIngrediënten voor verse maaltijdIngrediënten voor verse maaltijd
Kant-en-klaar

Vegetarische maaltijden

Ben je vegetariër? Of ben je specifiek op zoek naar een maaltijd zonder vlees? Probeer dan de vegetarische maaltijden van Uitgekookt. Wekelijks bieden wij meerdere gerechten zonder vlees aan. Kies bijvoorbeeld voor een Mexicaanse ovenschotel of pasta met vegetarisch gehakt.

usp icon
Vers en gezond
Met verse ingrediënten bereid, zonder onnodige toevoegingen
usp icon
Gratis bezorgd
Op twee momenten per week, door eigen bezorgers aan huis geleverd
usp icon
Volop variatie
Elke week ruime keuze uit 24 nieuwe maaltijden
usp icon
Geheel vrijblijvend
Geen abonnement, dus geen vaste verplichting en u zit nergens aan vast

Maaltijden

Iedere week staan er 24 nieuwe maaltijden op het menu. Met zorg samengesteld door onze chefs en diëtisten, zodat je altijd de juiste keuze kunt maken. Gezond, gevarieerd en lekker. Bekijk wat er deze week op het menu staat.

Kibbeling met ravigottesaus, slamix en krieltjes

Kibbeling met ravigottesaus, slamix en krieltjes

Bekijk deze maaltijd
Rudolph's Käsespätzle

Rudolph's Käsespätzle

Bekijk deze maaltijd
Nasi goreng met roerei en pikante zoete saus

Nasi goreng met roerei en pikante zoete saus

Bekijk deze maaltijd

Vegetarische maaltijden van Uitgekookt

Elke week staan er 24 unieke maaltijden op het menu van Uitgekookt. Er zijn dan ook minimaal 3 vegetarische maaltijden om uit te kiezen. Zo kun je kiezen uit bijvoorbeeld buitenlandse maaltijden met veel groente, overheerlijke vegetarische gerechten met kruidenkaas of maaltijden met vleesvervangers. Ook wanneer je geen vlees eet is het belangrijk dat je alle benodigde voedingsstoffen binnenkrijgt. Dat is bij Uitgekookt geen probleem! Wij gebruiken namelijk andere eiwitbronnen in onze vegetarische maaltijden. Zo kun je denken aan noten, kaas en peulvruchten. Zo ben je gegarandeerd van voldoende voedingsstoffen en kan je zorgeloos genieten van onze vegetarische kant-en-klaar maaltijden.

Hoe kan ik vegetarisch eten bestellen?

Heb je geen tijd of puf om te koken, maar wil je wel graag een gezonde vegetarische maaltijd eten? Ga dan vegetarisch eten bestellen bij Uitgekookt. De koks doen hun best om iedere week weer andere gerechten aan te bieden, waardoor je gemakkelijk gevarieerd kunt gaan eten. Je kunt ervoor kiezen om de vegetarische kant-en-klaar maaltijden via onze website te bestellen. Vul je postcode in en je krijgt alle beschikbare bezorgmomenten te zien. Wist je dat Uitgekookt in heel Nederland bezorgt? (Met uitzondering van de Waddeneilanden). Kies vervolgens jouw gewenste maaltijd en laat ze gratis aan huis bezorgen. Of bel naar 085 - 0406065. Onze medewerkers helpen je graag bij het bestellen van vegetarische maaltijden. Daarnaast kunnen de vaste bezorgers je ook assisteren bij het invullen van het bestelformulier. Ideaal!

Makkelijke vegetarische gerechten

Tot maar liefst vier weken vooruit zie je de vegetarische maaltijden van iedere week. Dit betekent dat je vier weken vooruit kan plannen als je dat zou willen. Het is ook mogelijk om telefonisch of bij de bezorger makkelijke vegetarische gerechten te bestellen. Vind je het zelf een beetje lastig of ingewikkeld om te bestellen? Kinderen, buren, broers en zussen, of vrienden kunnen ook voor jou bestellen. Heb je interesse in de vegetarische maaltijden van Uitgekookt? Maak dan kennis met Uitgekookt.nl en profiteer van onze kennismakingsaanbieding: 4 voor €25! Laat jouw favoriete vegetarische gerecht bezorgen en genieten maar!

Verse maaltijd

Extra vega maaltijden tijdens Week Zonder Vlees

Van 8 tot 14 maart is het weer zover: de Nationale Week Zonder Vlees! Bij Uitgekookt dragen wij ons steentje bij met een groter aanbod aan vegetarische maaltijden. Wij bieden in deze week namelijk niet drie, maar vijf vegetarische maaltijden aan. Bestel ze uiterlijk 2 maart. Benieuwd uit welke maaltijden je kan kiezen? Lees snel verder!

Gezonde maaltijden met groente

De gezonde vegetarische kant-en-klaar maaltijden van Uitgekookt zitten boordevol met vitamines. Iedere maaltijd bevat minimaal 150 gram groenten, en vaak zelfs meer. Door een speciaal kookproces worden deze vitamines goed behouden. Daarnaast bevatten onze maaltijden de juiste voedingsstoffen en koken de koks zonder onnodige toevoegingen. Ga je vegetarisch eten bestellen? Dan profiteer je van gezonde koolhydraten. Het is belangrijk om de juiste koolhydraten binnen te krijgen, want dit geeft jouw lichaam energie. Ook kunnen je hersenen niet zonder koolhydraten.

Naast koolhydraten zijn eiwitten een belangrijke voedingsstof. Deze vind je vooral terug in vlees, kaas en eieren. Omdat in de gezonde vegetarische maaltijden geen vlees zit, worden eiwitten op een andere manier toegevoegd om ervoor te zorgen dat er geen tekorten ontstaan in jouw voedingspatroon. In plaats van vlees worden er andere eiwitbronnen gebruikt, zoals peulvruchten, noten en kaas.

Doe mee aan de week zonder vlees!

Tijdens de Nationale Week Zonder Vlees profiteer je van een groter aanbod aan vegetarische maaltijden. Dan bieden we namelijk niet 3, maar 5 vegetarische gerechten aan. Ook onze vegetarische maaltijden zijn uiteraard gevarieerd. Zo kun je kiezen uit een Hollandse stamppot, maar ook internationale gerechten mogen niet ontbreken. De Nationale Week Zonder Vlees is een idee van Isabel Boerman, oprichter van De Hippe Vegetariër. Het doel van de Nationale Week Zonder Vlees is het promoten van een flexitarisch eetpatroon. Dit betekent dat vlees en vis wordt afgewisseld met vegetarische maaltijden.

Eet je geen vlees maar wel vis? Ook dan ben je bij Uitgekookt aan het juiste adres. Wekelijks bieden we diverse maaltijden met vis aan. Gezond vegetarisch eten hoeft dus niet moeilijk, saai of smakeloos te zijn. Uitgekookt helpt je op weg met onze lekkere en makkelijke vegetarische maaltijden!

Ontdek onze organisatie

Vegetarische maaltijden aan huis

Ook het bezorgen van vegetarische maaltijden aan huis is goed geregeld bij Uitgekookt. Je kiest zelf je bezorgtijd en de gezonde maaltijden worden door eigen bezorgers aan huis bezorgd. Je profiteert van gratis bezorging bij het bestellen van minimaal 3 maaltijden. De vegetarische gerechten worden kant-en-klaar én koelvers verpakt. Het is aan jou wanneer je de maaltijden opwarmt in de oven of magnetron. Op het etiket staat hoe lang en op welke temperatuur je gerecht opgewarmd moet worden. Meestal kun je na enkele minuten al aanschuiven voor een overheerlijke vegetarische maaltijd. Je zit nergens aan vast, maar je hebt wel de mogelijkheid om een abonnement te nemen. Zo kun je kiezen uit het Budget, Optimaal Gemak en Extra Gezond abonnement.

Probeer een vegetarische maaltijdbox

Wil je een vegetarische maaltijdbox proberen? Maak dan kennis met Uitgekookt.nl en profiteer van onze kennismakingsaanbieding: 4 voor €25! De vegetarische maaltijden worden kosteloos bij jou aan huis bezorgd.

Veelgestelde vragen over vegetarische maaltijden

  • Jazeker! Elke week zijn er minimaal 3 vegetarische maaltijden. Ook staan er elke week minimaal 3 maaltijden met vis op het menu.