Van de Uitgekookt redactie

Wij koken graag, maar smullen ook van schrijven over eten! We geven je dan ook graag tips & tricks op het gebied van lekker en gezond eten en informeren over onze maaltijdservice.

Laatst gewijzigd: 07 november 2022

Jeroen Wilbrink (30) was zelfstandig kok in een restaurant, deed ooit de vooropleiding voor de politie, startte 6 jaar geleden bij Uitgekookt als kok in de warme keuken en werkt nu als teamleider in de verpakkingskeuken. “De gezelligheid met collega’s is wat mijn werk zo mooi maakt.”

Jeroen werkte jarenlang avonddiensten als zelfstandig werkend kok, waardoor zijn sociale leven niet meer aansloot op zijn werk. “Ik maakte lange dagen en werkte veel avonddiensten”, zegt hij. Jeroen ging op zoek naar een nieuwe baan. Een vriend van hem werkte bij een leverancier van Uitgekookt. “Hij raadde mij Uitgekookt aan. Ik stuurde een berichtje en werd direct uitgenodigd voor een gesprek.” Jeroen startte in de ‘warme keuken’ en werd verantwoordelijk voor het bereiden van alle recepten van Uitgekookt in die tijd. Met een verleden als zelfstandig werkend kok leek dat een logische stap, maar Jeroen stapte al snel over naar een andere afdeling, waar hij zijn groeiambitie tot leidinggevende kon waarmaken.

“De gezelligheid met collega’s is wat mijn werk zo mooi maakt.” - Jeroen, Teamleider Verpakkingskeuken

Tekst gaat verder onder de foto

De verpakkingskeuken

Jeroen werkte in de warme keuken, maar er waren mensen nodig bij de verpakkingskeuken. “Als er mensen nodig zijn op een afdeling, pak ik het werk op”, zegt hij. “Ik vind het belangrijk dat het proces zo goed mogelijk doorgaat.” Zo gezegd, zo gedaan: elke woensdagavond sprong Jeroen bij op een andere afdeling. Op deze afdeling dienen medewerkers de ingrediënten van de maaltijden op in de bakjes. Deze collega’s zorgen ervoor dat de maaltijden er lekker en verzorgd uitzien en er in elk bakje evenveel van elk gerecht zit.

Nu staat Jeroen al vier jaar in de verpakkingskeuken. Hij groeide vanuit uitvoerende werkzaamheden snel door naar een functie als teamleider. “Ik vind het leuk om actief bezig te zijn en te kijken waar we processen kunnen verbeteren.” Het is niet zo dat Jeroen alleen de taken verdeelt; als er ergens handen nodig zijn, staat hij naast de collega’s. “Er draait heel veel om onze afdeling. We zijn een belangrijke schakel in het proces.” Met zijn ervaring in de keuken helpt Jeroen zijn collega’s verder. Hij weet wat er in de maaltijden zit en legt collega’s uit wat er ingepakt wordt, hoe het gerecht bereid is en hoe de warme keuken werkt.

Tekst gaat verder onder de foto

Een dag in het leven van

Om 6 uur komen de medewerkers binnen. Teamleiders en operators beginnen elke dag een half uurtje eerder om de lijnen uit te zetten en maaltijden voor te bereiden, zodat de collega’s om 6 uur direct aan de slag kunnen met het verpakken van de maaltijden. “We beginnen ook een half uur eerder om even rustig een kop koffie te kunnen drinken ‘s ochtends”, zegt Jeroen lachend. Waarom beginnen ze zo vroeg? “We willen de groei voor zijn.” Daarmee bedoelt hij dat het aantal bestellingen elke periode groeit en er met meer bestellingen meer tijd is om alles in te pakken. “We spelen nu al in op groei, zodat het straks niet onverwachts komt.”

Tekst gaat verder onder de foto

Waarom Uitgekookt?

Uitgekookt is een snelgroeiend bedrijf. Jeroen doet elk jaar iets nieuws, iets anders of iets erbij. “Ik krijg veel groeikansen. Bij andere bedrijven moet je eerst lang werken om naar een volgende functie te groeien. Hier niet. Het grote voordeel aan Uitgekookt is dat er nieuwe functies ontstaan in de groei.” Expertise van nieuwe collega’s wordt gewaardeerd en bij iedereen kijken we waar de persoon het beste past.

Wat is werken bij Uitgekookt in een paar woorden? “Poeh, mogen het ook meer woorden zijn?” zegt Jeroen lachend. “Werken bij Uitgekookt is uitdagend. De werkzaamheden zelf zijn in de verpakkingskeuken vrij eenvoudig, maar je werkt met tijdsdruk om de gerechten perfect te presenteren voor de klant. Daardoor heb je veel actie en aan het eind van de dag enorme voldoening als het werk af is. Werken bij Uitgekookt is vooral erg gezellig. De tijd gaat snel, omdat je het leuk hebt met de mensen met wie je werkt. Hier werken veel jonge mensen die veel verantwoordelijkheid hebben. Iedereen zorgt dat de maaltijden kloppen en dat het bedrijf groeit.”

Jeroen is blij met het werk dat hij nu doet en met de doorgroeimogelijkheden. “Ik heb de verantwoordelijke positie van teamleider gekregen. Daar kan ik nog veel in leren”, vertelt hij. “Er liggen nog genoeg kansen voor mij. Als ik in mijn functie aan het plafond zit, kan ik bij Uitgekookt altijd hogerop of doorgroeien naar een nieuwe functie. Ik ken het hele proces. Als je hier laat zien wat je waard bent en je hebt de juiste mentaliteit, zijn de mogelijkheden eindeloos.”

Video - Hoe is het om te werken bij Uitgekookt?