Meesterkok Rudolph

Niemand minder dan Meesterkok en misschien wel de bekendste tv-kok van Nederland, Rudolph van Veen, kookt samen met ons en deelt zijn lekkerste recepten.

Laatst gewijzigd: 15 november 2023

Hoe zeer ik ook van de zomer houd, en hoe fijn de vakantietijd ook is, september luidt voor mij altijd de komst van ‘het nieuwe seizoen’ in. Misschien wel juist omdat ik lekker uitgerust van de zomer ben en mijn portie zonne-vitaminen binnen heb? Maar ik denk ook dat het ligt aan het feit dat iedereen om mij heen er weer zin in heeft!

Televisiezenders presenteren hun nieuwe najaar- en winterprogrammering, het theaterseizoen gaat weer van start en ook op culinair gebied staan ons veel lekkere dingen te wachten: paddenstoelen, pompoen, zuurkool, pastinaak, wildgerechten, stoofpeertjes…voor elk wat wils om naar uit te kijken!

En alhoewel de handel en de restaurantwereld zich al langzaam aan het opwarmen zijn voor de feestdagenperiode, is september voor de meesten van ons toch ook nog de maand van relatieve rust. In de supermarkt probeer ik de steeds vroeger aangeboden pepernoten te negeren en haal ik boodschappen voor een heerlijke andijvie stamppot en mijn allereerste winterse stoofschotel: Boeuf Bourguignon, rundvlees in rode wijn uren lang tot perfecte gaarheid gestoofd met rozemarijn, jeneverbessen, knoflook, champignons en verse zilveruitjes. Het huis ruikt dan zó lekker! Ja, voor een goede Boeuf Bourguignon is natuurlijk de kwaliteit van de ingrediënten heel belangrijk. Maar minstens zo belangrijk is de tijd die je het geeft. Een haastige kok kan mijns inziens nooit een lekkere Bourguignon maken…

Gelukkig ruikt de keuken bij Uitgekookt.nl deze maand ook weer regelmatig naar die heerlijke Boeuf Bourguignon. Al zijn de pannen zóveel groter dan bij mij thuis, de geur en smaak is precies hetzelfde: daar zijn we met z’n allen best trots op. Niet iedereen is thuis in de gelegenheid elke dag vers te koken, bij Uitgekookt doen wij dat nu juist met enorm veel plezier!

Culinaire groet, Rudolph van Veen