Van de Uitgekookt redactie

Wij koken graag, maar smullen ook van schrijven over eten! We geven je dan ook graag tips & tricks op het gebied van lekker en gezond eten en informeren over onze maaltijdservice.

Laatst gewijzigd: 04 april 2023

Tijd is een waardevol bezit en we hebben er allemaal een tekort aan. We proberen alles op tijd klaar te hebben maar er glipt altijd wel iets tussendoor. Tijd besparen kan je helpen om meer gedaan te krijgen en je productiviteit te verhogen. Hieronder volgen een aantal tips om tijd te besparen. Zodat jij meer uit je dag kunt halen!

1. Maak een to-do lijst

Een to-do lijst kan je helpen om je taken te organiseren en prioriteiten te stellen. Door prioriteiten te stellen weet je waar je mee kan beginnen waardoor niks te laat af is. Begin je dag met het maken van de lijst zodat je elke dag de prioriteiten goed kan inschatten.

2. Elimineer afleidingen

Je telefoon, een tijdschrift dat op de tafel ligt of een verschillende meldingen op je laptop. Het kan allemaal leiden tot afleiding. Voor jezelf een goede en rustige werkplek te creëren is dan ook van belang. Meldingen van je laptop uit zetten of een schoon bureau kan allemaal helpen voor een betere focus. Zo kun jij je goed focussen op wat belangrijk is.

Tip: Zet je telefoon bijvoorbeeld eens op vliegtuigstand of stel een timer voor je zelf in zodat jij optimaal kan werken.

3. Neem pauzes

Het kan soms lastig zijn om in een drukke week pauzes te nemen. Je wilt graag door en wilt alles binnen de deadline afkrijgen. Toch is het houden van een pauze erg belangrijk. Het nemen van pauzes kan je helpen om je energie op peil te houden en je productiviteit te verhogen. Neem regelmatig pauze en eet een gezond tussendoortje om je geest en je lichaam weer even op te laden.

4. Plan vooruit

Dat is soms makkelijker gezegd dan gedaan. Toch is het aan te raden om aan het begin van de week een weekplanning te maken. Zo heb jij alle afspraken overzichtelijk op een rijtje en weet je wat er komen gaat. Je eten plannen voor de komende week kan ook al erg helpen. Zo hoef jij niet na te denken wat jij die avond gaat eten, maar weet je al wat er op het menu staat.

De maaltijden van Uitgekookt helpen jou dan ook graag om deze last van jouw schouders af te nemen. Je kunt maaltijden bestellen voor 5 dagen zodat jij de hele werkweek niet hoeft te koken en veel tijd bespaart. Zo geniet jij van makkelijke maar ook vooral gezonde maaltijden in de week.

5. Beëindig je werkdag

Dit wordt vaak vergeten door de meeste mensen. Je leest toch vaak nog een zakelijke mail in de avond of leest nog eens wat documenten door. Hierdoor sluit je de werkdag nooit af en ben je altijd bezig met werk. Vraag jezelf dan ook af tijdens het lezen van dat ene document of dit morgen ook nog kan. Zo creëer je voor jezelf meer rust. Deze extra energie kan je veel tijd besparen!

Kant-en-klaar eten bezorgen

Zorg voor je jezelf!

Tijdens een drukke week kan het voor jezelf zorgen nog wel eens er bij inschieten. Komt er een drukke werkweek of planning aan? Probeer dan de dag af te sluiten met een rustactiviteit. Zoals een rondje wandelen, mediteren, een boek lezen of een lekkere douche. Zo start jij de volgende dag helemaal opgeladen. Ook gezond eten kan je in de week helpen om jezelf meer energie te geven. Probeer in een werkweek de maaltijden van Uitgekookt eens. Zo sluit jij de dag gezond af en heb je de maaltijden voor de hele week al in huis.