Gezonde magnetronmaaltijd
Gezond eten

Kant-en-klaar magnetronmaaltijd: is dat wel gezond?

Kant en klare magnetron maaltijden hadden lange tijd een slecht imago. Ze zouden weinig groente en veel zout en vet bevatten. Ook de straling van de magnetron zou niet goed voor je zijn. Maar, is dit waar? We leggen je graag uit hoe het zit!

Hoe gezond is een magnetronmaaltijd?

De samenstelling van een magnetronmaaltijd bepaalt of het gezond is. Eigenlijk net als bij een maaltijd die je zelf kookt. Je kunt een curry maken met alleen kip, saus en veel witte rijst. Of je maakt een curry met kip, veel groente, zilvervliesrijst en een beetje saus. Een wereld van verschil qua voedingsstoffen, en zo is het met kant-en-klare magnetron maaltijden ook. Er zijn tal van ingrediënten voor een gezonde maaltijd te verkrijgen.

Niet te veel ongezonde toevoegingen

Een kant-en-klaarmaaltijd moet dus, net als een gewone maaltijd, voldoende voedingsstoffen bevatten. Daarnaast is het belangrijk dat de maaltijd niet te veel ongezonde toevoegingen bevat, zoals veel zout of suiker. De gezonde kant-en-klaar maaltijden van Uitgekookt proberen? Dan weet je zeker dat ze geen onnodige toevoegingen bevatten.

De gezondste kant-en-klaar maaltijden

Er zijn gelukkig steeds meer gezonde kant-en-klaarmaaltijden! Waar de ouderwetse kant-en-klaarmaaltijd qua gezondheid niet veel verschilt van pizza of patat, bestaan er tegenwoordig ook magnetronmaaltijden die een volwaardige maaltijd vervangen. Vaak zie je dat kant-en-klaarmaaltijden in de supermarkt smaakversterkers bevatten, om de magnetronmaaltijden langer houdbaar te houden. Niet gek dus, dat de magnetronmaaltijd niet zo’n best imago heeft.

Bekijk het menu van deze week

Magnetronmaaltijden opwarmen is niet schadelijk

Over het gebruik van de magnetron kunnen we kort zijn: het opwarmen van kant en klaar maaltijden in een magnetron is niet gevaarlijk voor de gezondheid. Je kunt veilig eten ontdooien en verhitten in de magnetron. Zo schrijft het Voedingscentrum.

‘Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat er geen reden is om je zorgen te maken over mogelijke schadelijke stoffen die vrijkomen als je eten opwarmt in een magnetron. Het opwarmen van gezonde kant-en-klaar maaltijden in de magnetron is net zo veilig als opwarmen in een pan of in de oven.’

Hoe wordt een magnetronmaaltijd precies verwarmd?

Een magnetron verhit eten met microgolven. Deze zijn niet radioactief en ongevaarlijk. Het enige wat ze doen, zijn vochtdeeltjes die in het eten zitten in beweging brengen. Door deze beweging komt warmte vrij. Daardoor warmt eten in de magnetron snel op.

Veilig gebruik van de magnetron

Let er daarbij wel op dat je de magnetron veilig gebruikt. Zo kunnen metalen pannetjes niet in de magnetron. Ook moet de warmte altijd kunnen ontsnappen. Dus zet nooit een potje met deksel erop in de magnetron, anders kan het potje ontploffen. Hetzelfde geldt voor producten met een schil, zoals eieren. Voor kant-en-klaar magnetronmaaltijden geldt: prik een aantal gaatjes in het folie waaruit de warme lucht kan ontsnappen.

Gezonde magnetronmaaltijd

Hoe gezond zijn de kant en klare maaltijden van Uitgekookt?

Wij vinden het belangrijk dat iedereen altijd gezond kan eten. Ook als je geen zin, tijd of puf hebt om te koken, of als het om wat voor reden dan ook niet lukt. Daarom staat gezondheid bij ons hoog in het vaandel. We doen er alles aan om onze kant-en-klaar maaltijden zo gezond mogelijk te maken, waaronder:

  • Iedere maaltijd zit boordevol groente, voldoende eiwitten en gezonde vetten.
  • Onze maaltijden bevatten koolhydraten met een lage glycemische index (GLI). Dit zorgt ervoor dat je bloedsuiker minder gaat schommelen en je langer verzadigd bent.
  • Onze maaltijden bevatten geen onnodige toevoegingen zoals overbodig suiker en zout en geen geur-, kleur- en smaakstoffen.
  • De meeste groenten stomen we, zodat er zoveel mogelijk vitamines behouden blijven.
  • We gebruiken zo weinig mogelijk vet tijdens het bereiden van onze magnetronmaaltijden. Als we toch vet gebruiken, kiezen we bewust voor vloeibare en gezonde plantaardige oliën.

Kies zelf hoe gezond je eet

Verder kun je bij ons zelf kiezen hoé gezond je precies eet. Zo vallen de maaltijden met het minste zout en vet onder de 'Gezondste keuze', dit kun je eenvoudig aanvinken in ons maaltijdoverzicht. Daarnaast is er de 'Bewuste keuze', die goed past binnen een eetpatroon waarin je bewuste keuzes maakt.

Genieten van je magnetronmaaltijd

Daarnaast houdt onze voedingsexpert zich altijd bezig met de vraag: 'Hoe kunnen we dit gezonder maken?'. Zodat onze maaltijden niet alleen lekker zijn, maar ook qua voedingswaarden een balans hebben. Je kunt dus met een gerust hart genieten van het gemak van onze kant-en-klaar magnetronmaaltijden! Vergeet alleen niet om gaatjes te prikken in het folie.

Maak kennis met onze gezonde kant-en-klaar maaltijden!

Ben jij benieuwd of onze gezonde kant-en-klaar maaltijden daadwerkelijk zo lekker zijn als meer dan 10.000 klanten beweren in hun 5-sterren reviews? Probeer het zelf! Je kunt nu heel voordelig kennismaken. Profiteer van onze kennismakingsaanbieding: 3+1 gratis!

Ontdek Uitgekookt.nl

Profiteer van onze kennismakingsaanbieding: 3+1 gratis

Voedingsexpert Laura

Voedingsexpert Laura is specialist op het gebied van voeding en gezondheid en zorgt ervoor dat onze maaltijden niet alleen lekker, maar ook gezond zijn!