Van de Uitgekookt redactie

Wij koken graag, maar smullen ook van schrijven over eten! We geven je dan ook graag tips & tricks op het gebied van lekker en gezond eten en informeren over onze maaltijdservice.

Deze maand verwelkomden we onze 200.000e klant. Tijd om even terug te blikken. Daarvoor spraken we met één van de allereerste Uitgekookt klanten: mevrouw Van Zuthem uit Kampen. Bevallen de maaltijden haar na al die jaren nog steeds?

Mevrouw van Zuthem kocht haar eerste maaltijden al voordat Uitgekookt startte met de bezorgservice zoals we hem nu kennen. Ze haalde ze zelf op in de groentewinkel in het centrum van Kampen (toen nog Van Marle). Toen Uitgekookt in 2014 verhuisde naar een grotere keuken en de focus legde op maaltijdbezorging, was Mevrouw Van Zuthem één van de eerste klanten.

Een uitkomst

“Het is echt een uitkomst”, vertelt de 61-jarige Kampenaar opgetogen. Ze heeft te kampen met reuma waardoor zelf koken niet meer lukt. Ze is dan ook ontzettend blij met Uitgekookt. “Je bent verzekerd van je vitamines, het hoeft maar een paar minuten in de magnetron en je hoeft er niets voor te doen.”

Ook werkende vriendinnen aangestoken

“Maar niet alleen voor mensen als ik is het ideaal”, vervolgt ze. In de loop de jaren heeft ze al heel wat vriendinnen aangestoken. “Zij werken nog de hele dag en hebben als ze thuis komen niet altijd zin om te koken. Nu maken ze op mijn aanraden ook goed gebruik van de Uitgekookt maaltijden en ze zijn dik tevreden.”

De maaltijden van Uitgekookt zijn áltijd goed op smaak
Mevrouw Van Zuthem uit Kampen

Altijd goed op smaak

En mevrouw Van Zuthem, is zij ook dik tevreden? “Absoluut”, vertelt ze met enthousiasme. “Toen ik nog wel zelf kookte pakte het de ene keer beter uit dan de andere keer. De maaltijden van Uitgekookt zijn áltijd goed op smaak.”

De eerste maaltijd

Eén van de eerste maaltijden die mevrouw Van Zuthem bestelde was stamppot snijboontjes met runderlapjes. En van stamppotten houdt ze nog steeds. Stamppot zuurkool is haar favoriet, zoals die met slagersrookworst met spek of stampot zuurkool met gehakt en ananas.

Ook de salades vallen goed in de smaak. “Lekker met tomaatjes en stukjes kaas erdoor.” De laatste maaltijd die mevrouw Zuthem heeft besteld als ik haar spreek, is truffelrisotto met groene asperges. “Ook die was heerlijk.”

Eén van de eerste maaltijden die we hebben bezorgd aan mevrouw Van Zuthem: stamppot snijboontjes met runderlapjes.

Vooral Hollandse pot

Op wat uitzonderingen na, houdt mevrouw Van Zuthem het voornamelijk bij Hollandse pot. Niet omdat ze andere gerechten niet lekker vindt, maar ze heeft de ziekte van Crohn, waardoor ze niet overal goed op reageert. “Ik probeer wel eens wat, maar aardappels-groente-vlees is voor mij de veiligste keuze.” Ze vindt het daarbij heel prettig dat veel maaltijden laag in vet en zout zitten. “Daar let ik wel op”.

Traktatie in het weekend

Al kan er in het weekend wel wat lekkers vanaf. Dan trakteert ze zichzelf op één of twee desserts, het liefst bavarois. “Die is echt uit de kunst!” Als ik haar inlicht over de nieuwe smaken die er aan komen vertelt ze lachend dat het water haar al in de mond loopt.