Van de Uitgekookt redactie

Wij koken graag, maar smullen ook van schrijven over eten! We geven je dan ook graag tips & tricks op het gebied van lekker en gezond eten en informeren over onze maaltijdservice.

Laatst gewijzigd: 14 december 2022

Leidinggeven doe je niet zomaar. Daar blijf je in groeien, merkt Wouter van de Beek (29). Hij is teamleider orderpick bij Uitgekookt. “Met passie en ambitie kom je hier heel ver. Ik wil iets bereiken met mijn afdeling. Dat merken collega’s ook.”

Wouter is nu teamleider, maar komt uit een hele andere richting: hij studeerde leisure & hospitality en was na zijn opleiding parkbeheerder in een recreatiepark. “Ik kwam er achter dat het geen baan is waar ik gelukkig van werd”, vertelt hij. Wouter kreeg een nieuwe baan bij een productiebedrijf en werd al snel assistent teamleider. Maar dat was niet genoeg: hij wilde het stukje ‘assistent’ weglaten en volwaardig teamleider worden.

Van parkbeheerder naar teamleider

Bij Uitgekookt startte Wouter ook als assistent teamleider, maar met meer doorgroeimogelijkheden. “Ik werkte hier pas een half jaar toen de teamleider vertrok en ik doorschoof naar een leidinggevende functie op de orderpick”, zegt Wouter. “Ik heb in die korte tijd laten zien wat ik kan. Nu is het anderhalf jaar later en ga ik nog steeds elke dag met plezier naar mijn werk.”

Wouter zorgt ervoor dat het proces in orderpick goed draait. Maar wat is orderpick? “Wij zorgen ervoor dat de verse, gezonde kant-en-klaarmaaltijden in de dozen komen en dat die dozen in de juiste tassen komen”, legt hij uit. Dat betekent dat Wouter het hele proces coördineert: een machine dozen laten vouwen, de collega’s aansturen die maaltijden in de dozen doen en ervoor zorgen dat de bestellingen in de goede bezorgbus terechtkomen.

Om te blijven groeien als teamleider gaat Wouter een keer per maand met alle teamleiders naar een externe locatie voor een training. “We leren bijvoorbeeld functioneringsgesprekken voeren en we kijken naar ons persoonlijke ontwikkelplan, zodat we de lange termijn scherp voor ogen houden. Je moet je openstellen voor de dingen die je moeilijk vindt om het beste uit jezelf te halen.”

De tekst gaat verder onder de foto

De werkcultuur

Of je nou teamleider bent, weekendkracht of parttimer bent of hier al jaren werkt: iedereen is even belangrijk. “Ik ben niet meer dan een ander. Ik ben evenveel, maar ik heb een andere verantwoordelijkheid”, legt Wouter uit. “Het is tijdens het werk vooral heel gezellig. We zijn een hecht team. Als je nieuw bent, hoor je er direct bij. Iedereen accepteert je.”

Wouter begint te lachen bij een herinnering van een paar weken geleden. “Ik zet wel eens een dag feestmuziek op en dan staan we dansend aan de orderpick. We zijn toen het werk klaar was in een polonaise de orderpick uit gelopen.”

Nieuwe collega’s krijgen op hun eerste dag een buddy. Dat is een meer ervaren collega, aan wie ze hun vragen kunnen stellen. “Die vragen zijn over werkinhoudelijke zaken, maar ook over waar je moet zijn, hoe je uren ingedeeld zijn en over de dagplanning”, legt Wouter uit. “We maken de eerste dag zo makkelijk mogelijk.”

Wat je nodig hebt om bij Uitgekookt te werken

Passie en ambitie. “Als je wil groeien, is Uitgekookt het bedrijf om in te werken”, zegt Wouter. “We hebben veel verschillende processen, dus er zijn veel kansen. Zo kun je werken als orderpicker, operator, supervisor en teamleider.”

“Voor de orderpick moet je fysiek in orde zijn en niet heel klein zijn”, zegt Wouter. “De stellingen met maaltijden zijn best hoog, dus het werk is makkelijker als je iets langer bent. Leeftijd maakt weinig uit. Mijn moeder werkt bij mij in de orderpick. Zij is ouder dan 50 en ze werkt even hard als ieder ander.”

Is dat niet gek, samenwerken met je moeder? Wouter begint te lachen. “Nee hoor”, zegt hij. “Mijn broer werkt hier ook. We houden werk en privé goed gescheiden. Als we hier zijn, zijn we collega’s. Thuis zijn we familie.” Uitgekookt is een familiebedrijf. Wouter geeft hier een extra invulling aan.