Van de Uitgekookt redactie

Wij koken graag, maar smullen ook van schrijven over eten! We geven je dan ook graag tips & tricks op het gebied van lekker en gezond eten en informeren over onze maaltijdservice.

Kant-en-klaarmaaltijden staan nou niet echt bekend als gezond. Te veel vet, te veel zout, te weinig groente. Maaltijdbezorger Uitgekookt laat zien dat het ook anders kan. De maaltijdbezorger wil Nederland gezonder laten eten en nam de proef op de som door hun meest populaire maaltijden te vergelijken met die van bekende supermarkten.

Hierbij kwam Uitgekookt beduidend beter uit de bus. “We hebben gekeken naar wat het belangrijkst is binnen een gezond voedingspatroon”, aldus voedingsexpert Laura. Je lichaam heeft voedingsstoffen nodig die je haalt uit groenten, eiwitten, koolhydraten en gezonde vetten. Ook is het belangrijk om niet te veel ongezonde vetten, suikers en zout binnen te krijgen.”

"Vooral op groente en variatie scoort Uitgekookt hoog."
Voedingsexpert Laura

Variatie is belangrijk

“Vooral als het gaat om groente scoort Uitgekookt hoog”, aldus Laura. “Maar wat ook niet vergeten moet worden, is variatie”, vervolgt ze. “Wie vaker kant-en-klaar eet komt al snel uit op steeds dezelfde gerechten. Terwijl het juist zo goed is om gevarieerd te eten.” Met een assortiment van ruim 300 maaltijden waarvan er elke week 24 andere op het menu staan is dat bij Uitgekookt gemakkelijk. “Zelfs voor mensen die wel zelf koken maar vaak hetzelfde klaarmaken, levert het gezondheidswinst op.”

Koken op ambachtelijke wijze

Wat verder een groot verschil maakt, is de bereidingswijze en smaak. “Wij koken op ambachtelijke wijze, met verse groenten en brengen onze maaltijden op smaak met pure en verse kruiden. We zijn geen fabriek en willen dat ook niet worden.”

“Negen van de tien Nederlanders eet te weinig groente en 85% krijgt te veel zout binnen. Dit willen wij veranderen.”
Eigenaar Johan van Marle

Nederland gezonder laten eten

De maaltijdbezorger die inmiddels zes generaties geleden begon als groenteteler heeft zich de afgelopen jaren gefocust om maaltijden aan te bieden die passen binnen een gezond voedingspatroon. Eigenaar Johan: “Negen van de tien Nederlanders eet te weinig groente en 85% krijgt te veel zout binnen. Dit willen wij veranderen, door het zo makkelijk mogelijk te maken om gezond te eten. Onze klanten krijgen hun gezonde maaltijden gewoon thuisbezorgd en hoeven ze alleen nog even op te warmen.”