Gezond eten

Kant-en-klaar maaltijden voor afvallen

Ben je op zoek naar kant-en-klaar maaltijden voor afvallen? Dan ben je bij Uitgekookt aan het juiste adres. De gevarieerde kant-en-klaar maaltijden zitten boordevol groenten en andere gezonde voedingsstoffen. Daarnaast kun je kiezen voor de 'Gezondste keuze'!

Kant-en-klaar maaltijden voor afvallen

De kant-en-klaar maaltijden voor afvallen van Uitgekookt zijn geschikt omdat ze bijvoorbeeld zonder onnodige toevoegingen bereid zijn. Dat betekent dat ze dagvers zijn, met verse en lokale ingrediënten. Hierdoor zijn ze juist extra gezond. Uitgekookt heeft eveneens een speciale kook- en verpakkingstechniek ontwikkeld, waardoor de maaltijden 5 dagen houdbaar blijven in de koelkast zonder conserveringsmiddelen, pasteuriseren of invriezen. Dit komt de versheid en uiteindelijk jouw gezondheid ten goede. Tijdens het kookproces worden de vitaminen in de groenten zoveel mogelijk behouden.

Verse maaltijd

Tip: De afval maaltijden bewaar je 5 dagen in de koelkast en indien gewenst 30 dagen in de vriezer. Over het algemeen raden wij de koelkast aan omdat er zich in de vriezer ijskristallen zullen vormen op de kant-en-klare maaltijden, die de smaak niet ten goede komen. De maaltijden van Uitgekookt bevatten geen onnodige toevoegingen zoals overbodig suiker en zout. Verder wordt ook hier rekening mee gehouden:

  • In iedere maaltijd zitten voldoende eiwitten en gezonde vetten
  • De maaltijden bevatten koolhydraten met een lage glycemische index (GLI). Dit zorgt ervoor dat je bloedsuiker minder gaat schommelen en je langer verzadigd bent
  • De meeste groenten worden gestoomd, zodat er zoveel mogelijk vitamines behouden blijven
  • Er wordt zo weinig mogelijk vet gebruikt tijdens het bereiden van de maaltijden. Als er toch vet gebruikt wordt, wordt er bewust voor vloeibare en gezonde plantaardige oliën gekozen

Afvallen met kant-en-klaar maaltijden: wat is belangrijk?

We doen ons uiterste best om elke week weer maaltijden aan te bieden, die passen binnen een gezond en gevarieerd voedingspatroon. Variatie is namelijk erg belangrijk voor je gezondheid en om af te vallen. Zo zijn de maaltijden voorzien van bouwstoffen, brandstoffen en beschermende stoffen. Deze haal je uit groenten, koolhydraten, goede vetten en eiwitten. Wij zorgen er dan ook voor, dat onze maaltijden voldoende van deze stoffen bevatten. Daarnaast profiteer je van verse groenten van het seizoen, minimaal 150 gram per maaltijd. Het bereiden van de maaltijden gebeurt veelal met gezonde vetten, zoals vloeibare bakproducten, oliën, noten en vette vis. Het aanbod aan kant-en-klaar maaltijden voor afvallen wordt wekelijks aangepast en vernieuwd. Zo kun jij blijven variëren!

Wist je dat je ook perfect kant-en-klaar sportmaaltijden bij Uitgekookt kunt bestellen?

Bekijk het menu van deze week

Dieetwensen bij Uitgekookt

Je kan geen specifieke dieetwensen doorgeven bij Uitgekookt. Desalniettemin, zijn er diverse maaltijden die anders bereid zijn. Meer informatie hierover vind je wanneer je op een specifiek gerecht klikt tijdens het bestelproces. Zo zijn er maaltijden die minder zout, suiker en vet bevatten. Uitgekookt gebruikt zo weinig mogelijk vet tijdens het bereiden van de maaltijden. Als er toch vet gebruikt wordt, dan wordt er bewust gekozen voor vloeibare en gezonde plantaardige oliën. Naast de grote hoeveelheid groente en voldoende eiwitten, zitten er gezonde vetten in jouw kant-en-klaar maaltijd.

Van de Uitgekookt redactie

Wij koken graag, maar smullen ook van schrijven over eten! We geven je dan ook graag tips & tricks op het gebied van lekker en gezond eten en informeren over onze maaltijdservice.