Wij koken graag, maar smullen ook van schrijven over eten! We geven je dan ook graag tips & tricks op het gebied van lekker en gezond eten en informeren over onze maaltijdservice.
Hoelang kan ik mijn eten bewaren in de vriezer? En smaakt mijn eten dan nog net zo lekker? In deze blog vertellen we je alles over hoe lang eten bewaren in de vriezer een goed idee is en hoe je dat het beste doet.
Goed nieuws! Bijna alle voedingsmiddelen zijn in te vriezen. Brood, vlees, vis, groente en dat lekkere stukje taart zijn gewoon in te vriezen! Hoe lang eten bewaren in vriezer een goed idee is, verschilt per maaltijd. Als je de vriezer op een minimumtemperatuur van 18 graden Celsius houdt, kan je eten soms wel maandenlang bewaren. De meeste producten kan je ongeveer 3 maanden in de vriezer bewaren, zonder dat de kwaliteit achteruit gaat.
Maar er zijn uitzonderingen:
Sommige producten kun je beter helemaal niet invriezen. Bijvoorbeeld sla, tomaat en komkommer. Deze producten bevatten te veel vocht. Door het invriezen kristalliseert het vocht en blijft er bij het ontdooien een slappe hap over. Leuk feitje: als je van die tomaten tomatensaus maakt, blijft de saus wél goed in de vriezer.
De kant-en-klaarmaaltijden van Uitgekookt kun je gemakkelijk invriezen, maar zijn vers het lekkerst. Toch invriezen? Bewaar de maaltijden niet langer dan 30 dagen in de vriezer. De kant-en-klaarmaaltijden zijn gemakkelijk op te warmen in de magnetron. Verdubbel de verwarmtijd als je de maaltijden rechtstreeks uit de vriezer opwarmt. Ontdooien is niet nodig.
Heb je te veel eten gekookt? Of kook je graag voor meerdere dagen? Geen probleem: bewaar de kliekjes gemakkelijk in de vriezer. De ingevroren kliekjes zijn 3 maanden te bewaren, afhankelijk van de maaltijd en de verpakking.
4 tips voor het invriezen van je eten
Het Voedingscentrum adviseert eten buiten de koelkast en vriezer niet langer dan 2 uur te bewaren. Het voedsel is dan niet meer veilig om te eten, ook niet als je het verwarmt. Het verhitten van voedsel doodt ziekmakers, maar gifstoffen blijven aanwezig en maken je alsnog ziek.
Heb je maar een paar kliekjes en eet je deze binnen een paar dagen op? Dan zijn de kliekjes in de koelkast te bewaren. Afhankelijk van de maaltijd, bewaar je de kliekjes nog 2 dagen. Na 2 dagen is de kans groter dat je eten schadelijke bacteriën bevat, vooral als de verpakking al open is.
Bij de bereiding van de kant-en-klaarmaaltijden van Uitgekookt is rekening gehouden bij het bewaren van de maaltijd in de koelkast. Hierdoor zijn de maaltijden tot wel 5 dagen in de koelkast te bewaren, zonder verlies van kwaliteit. De maaltijden warm je binnen 4 minuten op, zodat je snel kunt genieten van je lekkere en gezonde avondeten.