Van de Uitgekookt redactie

Wij koken graag, maar smullen ook van schrijven over eten! We geven je dan ook graag tips & tricks op het gebied van lekker en gezond eten en informeren over onze maaltijdservice.

Laatst gewijzigd: 18 januari 2024

Je hebt maar een lichaam, dus daar moet je goed voor zorgen! Start 2023 gezond met onze tips om gezonder te eten.

Gezond eten is niet altijd makkelijk. Overal waar je kijkt zijn allerlei verleidingen. De lekkerste koekjes, frisdrank, heerlijke taartjes en de zoetste snoepjes. Deze pleziertjes zijn leuk op korte termijn. Maar niet altijd even goed voor je. Wij geven je tips voor een gezonde start van 2023!

Lekker veel groenten eten!

Wist je dat je volgens het Voedingscentrum ongeveer 250 gram groenten moet eten per dag. Je eet groenten bij het avond eten, tijdens de lunch of zelfs als ontbijt. Wat dacht je bijvoorbeeld van een roerei met spinazie en wat champignons om de dag mee te beginnen?

Nieuwe gewoontes

Ben je gewend om ’s avonds op de bank te kruipen met een zak chips? Of zet je bij ieder kopje koffie de koekjestrommel op tafel? Super lekker! Maar probeer dit te beperken en zoek naar nieuwe gezonde gewoontes. Verwen jezelf met een nieuw tijdschrift voor ‘s avonds op de bank. Of kies voor een gezond tussendoortje, zoals een stuk fruit of wat blokjes kaas. Bestel een schaal vol vers fruit of een lekkere groentebooster bij Uitgekookt. Zo heb je altijd een gezond tussendoortje in huis.

Eet niet te veel

Ogen groter dan je maag. Het eten smaakt zo lekker! Je schept extra op en merkt later pas dat je eigenlijk al vol zit. Probeer maat te houden en eet niet te veel. Vind je het lastig om kleinere porties te eten? Bestel je maaltijden bij Uitgekookt. De maaltijden zijn 350 gram, 450 gram of 600 gram. Zo eet je extra lekker, zonder dat je zelf in de keuken hoeft te staan! En op = op waardoor je niet nog eens kunt opscheppen!

Wat vind je lekker?

Een nieuw en gezond eetpatroon kan lastig zijn. Het is belangrijk dat je ook van gezond eten geniet. Wat zijn jouw favoriete ingrediënten? Welke groenten vind je lekker? En wat eet je graag tijdens de lunch? Zoek uit wat je lekker vindt. Zo begin je gemakkelijker aan een nieuw eetpatroon. Weet je niet goed hoe je gezond en lekker kunt eten? Probeer de best verkochte maaltijden uit 2022 voordeelbox van Uitgekookt. Zo eet jij topgerechten van onze chefs zonder dat je zelf hoeft te koken. Met deze voordeelbox hoef jij geen keuze te maken uit al onze maaltijden, dat hebben wij al voor je gedaan! Vier echte bestsellers van Uitgekookt in één maaltijdbox.

Bestel bij Uitgekookt

Je bent laat thuis en hebt geen zin meer om te koken. Dan is de snackbar om de hoek toch wel heel makkelijk! Maar natuurlijk niet gezond. Zorg dat je voorbereid bent en bestel je maaltijden bij Uitgekookt. Je warmt ze gemakkelijk binnen 4 minuten op in de magnetron en bewaart ze maximaal 5 dagen in de koelkast. Zo heb je altijd een echt lekkere en gezonde maaltijd in je koelkast.