Van de Uitgekookt redactie

Wij koken graag, maar smullen ook van schrijven over eten! We geven je dan ook graag tips & tricks op het gebied van lekker en gezond eten en informeren over onze maaltijdservice.

Laatst gewijzigd: 04 augustus 2023

Iedereen heeft wel eens een enorm drukke week, een week waarin alles lijkt te versnellen. Misschien heb je veel afspraken op de planning staan (het lijkt soms alsof iedereen tegelijkertijd jarig is), of ben je begonnen aan een tentamenweek waarbij de stress je spontaan overvalt. Maar wees gerust, in dit blog delen wij een aantal tips om jouw in deze weken te helpen!

1. Plan je week vooruit

De eerste stap om een drukke week te overleven, is door je week goed te plannen. Pak je agenda erbij en noteer al je afspraken, deadlines en andere verplichtingen. Zo krijg je een duidelijk overzicht van wat er allemaal op de planning staat. Vergeet ook niet om tijd in te plannen voor ontspanning, sporten en sociale activiteiten. Door je week goed te plannen, voorkom je dat je jezelf voorbij loopt en houd je grip op je tijd.

2. Maak een to-do lijst

Naast het plannen van je week, is het ook belangrijk om een to-do lijst te maken. Schrijf alle taken op die je moet doen en verdeel ze over de dagen van de week. Probeer hierbij realistisch te zijn en niet te veel op één dag te plannen. Door je taken op te delen in kleinere, behapbare taken, wordt het makkelijker om ze af te ronden en houd je overzicht.

3. Plan je maaltijden vooruit

Een drukke week betekent vaak dat je minder tijd hebt om te koken en te eten. Om ervoor te zorgen dat je toch gezond en gevarieerd eet, is het handig om je maaltijden vooruit te plannen. Maak in het weekend een weekmenu en doe de boodschappen voor de hele week. Zo hoef je doordeweeks alleen nog maar je maaltijd te bereiden en bespaar je tijd en stress. Denk ook aan het voorbereiden van gezonde snacks en tussendoortjes, zodat je niet in de verleiding komt om ongezonde keuzes te maken. Uitgekookt helpt ook graag een handje bij het plannen van eten. De maaltijden zijn 5 dagen houdbaar in de koelkast waardoor jij in je werkweek je geen zorgen hoeft te maken.

Zorg dat je koelkast gevuld is met gezonde Uitgekookt kant-en-klaarmaaltijden

4. Zorg voor voldoende slaap

Als je het druk hebt, is het verleidelijk om langer door te werken of te studeren en minder te slapen. Toch is voldoende slaap juist in drukke periodes extra belangrijk. Slaap zorgt ervoor dat je lichaam en geest kunnen herstellen, waardoor je de volgende dag weer fris en energiek aan de slag kunt. Probeer daarom minimaal 7 tot 8 uur per nacht te slapen, ook als je het druk hebt.

5. Beweeg regelmatig

Bewegen is goed voor je lichaam en geest. Het helpt je om te ontspannen, vermindert stress en zorgt voor een betere concentratie. Probeer daarom elke dag minimaal 30 minuten te bewegen, ook als je het druk hebt. Dit kan bijvoorbeeld door te wandelen, fietsen, zwemmen of hardlopen. Kies een vorm van beweging die je leuk vindt, zodat het makkelijker is om vol te houden.

6. Neem pauzes

Als je het druk hebt, is het belangrijk om regelmatig pauzes te nemen. Door even te ontspannen en je gedachten te verzetten, kun je daarna weer met frisse energie verder. Plan daarom bewust momenten van ontspanning in je dag, zoals een korte wandeling, het lezen van een boek of het kijken van een serie. Probeer hierbij wel je schermtijd te beperken, aangezien dit juist weer voor extra vermoeidheid kan zorgen.

Met deze tips ben je hopelijk beter voorbereid op drukke weken en kun je de stress de baas blijven. Onthoud: na regen komt zonneschijn, dus ook na een drukke week komt er weer een rustigere periode aan. Succes!

Andere interessante artikelen