Asperge maaltijden

Binnen 4 minuten een heerlijke aspergemaaltijd bereiden? Dat kan met de verse kant-en-klaarmaaltijden van Uitgekookt.

Kies voor deze heerlijke asperge maaltijd

Met onze kant-en-klaarmaaltijden hoef je niet meer je eigen asperges te schillen. Dat hebben onze chefs al voor je gedaan. Elke dag bereiden zij met liefde jouw maaltijden en onze bezorgers bezorgen het gratis en koelvers bij jou thuis. Je hoeft dus niet meer in de keuken te staan en kan binnen 4 minuten aan tafel! Dit is de aspergemaaltijd van aankomende week

Aspergeschotel met ham en hollandaisesaus

Bekijk maaltijd

Liever zelf koken?

Kies dan voor een doe-het-zelf-diner met asperges. Dit is een lekker luxe gerecht op restaurantniveau die je zelf binnen 15 minuten bereidt in eigen keuken. Met bijzondere ingrediënten en ideaal voor in het weekend als je net wat meer tijd hebt. Geen zorgen; het is niet moeilijk! Binnen een kwartier tover jij zorgeloos een culinaire maaltijd op tafel. Je ontvangt naast de gebruiksklare ingrediënten, uitgebreide instructies en een hulpvideo van onze chef Fernando.

De herkomst van asperges

Wist je dat de oorsprong van de asperge teruggaat tot het oude Egypte? In de piramide van Sakkara zijn de oudste bewijzen van een aspergecultuur gevonden. Hier zijn asperges afgebeeld op muurtekeningen van een offergave voor een farao. Maar hoe is deze heerlijke groente uiteindelijk bij ons terechtgekomen? Laten we samen een duik nemen in de rijke geschiedenis van de asperge en ontdekken hoe het zich een weg door Europa heeft gebaand.

De asperge verovert Europa

Door de eeuwen heen heeft de asperge zich via Italië en Frankrijk een weg door Europa gebaand. In de 18de eeuw kwam deze smaakvolle groente eindelijk in Nederland aan. Toen al waren er in Groningen en omstreken aspergebedden te vinden. In de 19de eeuw werd de teelt grootschaliger opgepakt, en na de Tweede Wereldoorlog werd Zuidoost-Nederland hét aspergecentrum van Nederland.

Waarom zijn asperges zo geliefd?

Asperges zijn niet alleen heerlijk van smaak, maar ook zeer gezond. Hier zijn enkele redenen waarom asperges zo geliefd zijn:

  • Ze hebben een unieke, delicate smaak die goed combineert met verschillende ingrediënten.
  • Ze zijn veelzijdig in de keuken en kunnen op verschillende manieren worden bereid, zoals gekookt, gegrild, gestoomd of zelfs rauw in salades.
  • Asperges zijn een teken van de lente en worden vaak geassocieerd met feestelijke gelegenheden en speciale maaltijden.

Asperges in de Nederlandse keuken

In Nederland zijn asperges vooral geliefd in het voorjaar, wanneer ze vers van het land komen. De traditionele manier om asperges te bereiden is met ham, ei en botersaus. Maar er zijn natuurlijk talloze andere heerlijke recepten om van deze groente te genieten. Denk bijvoorbeeld aan aspergesoep, aspergesalade, of asperges met zalm en hollandaisesaus.