Wildgerechten
Bij Uitgekookt geniet je dit najaar van de rijke smaken van wildgerechten en -menu' s. Deze klassieke maaltijden zijn perfect voor het herfstseizoen. Trakteer jezelf op dit heerlijke comfort food!
Ideaal voor het najaar
Wildvlees is in de herfst op zijn best! De dieren zijn de hele zomer goed gevoed met vers groen, dus het vlees is intens, robuust en aards van smaak. Dit malse en smaakvolle vlees is ideaal voor heerlijke herfstgerechten, zoals stoofpotten, braadstukken en hachees. Perfect voor de koudere dagen dus. Dit comfort food brengt de gezelligheid in huis en maakt je helemaal klaar voor de winter!
Wildgerechten bieden een unieke culinaire ervaring. De variëteit aan smaken en texturen in wildvlees maakt het zeker de moeite waard om een keer te proberen. Elke soort wild heeft zijn eigen karakteristieke smaak. Zo zit hertenvlees vol met aroma's die je niet snel proeft bij andere vleessoorten.
Bestel wildgerechten en -menu's
Het jachtseizoen
Het eten van wildvlees is nauw verbonden met het jachtseizoen, dat in het najaar plaatsvindt. Afhankelijk van de provincie en het type wild, begint het jagen meestal in oktober. In deze periode is het toegestaan om te jagen op verschillende wildsoorten, zoals fazanten en hazen.
Daarnaast is de herfst - van oudsher - een tijd van oogsten en overvloed, perfect voor het bourgondische genieten van wildvlees, want dat gaat vaak samen met rijke stoofschotels en andere hartige gerechten. De robuuste smaken van wildvlees passen perfect bij het koudere weer en de gezelligheid van het herfstseizoen.
Bestel wildgerechten