Van de Uitgekookt redactie

Wij koken graag, maar smullen ook van schrijven over eten! We geven je dan ook graag tips & tricks op het gebied van lekker en gezond eten en informeren over onze maaltijdservice.

Runderstoofpot met boontjes, mihoen met kipdij en saté, rodekoolschotel met draadjesvlees en lasagne met zalm en spinazie. Dat zijn onze best beoordeelde maaltijden, ze krijgen gemiddeld een 9,1 van onze klanten! We vroegen een paar van hen wat ze zo lekker vinden aan hun favoriete maaltijd.

Runderstoofpot met boontjes & rodekoolschotel met draadjesvlees

Jeroen (23) werkt als servicemonteur en is ’s avonds veel onderweg. Daarom eet hij graag Uitgekookt maaltijden. Avondeten dat zo klaar is, zodat hij snel weer door kan.

Toevallig zijn niet één, maar twee van zijn favoriete maaltijden als beste beoordeeld: de runderstoofpot met ovenaardappeltjes en boontjes en de zomerse rodekoolschotel met draadjesvlees.

Zelf koken kost veel tijd

Jeroen snapt de hoge beoordelingen wel. “De maaltijden zijn echt goed. Ik kan ze iedereen aanraden.” Zelf kookt hij ook wel eens een stoofpot, maar het kost hem veel tijd en hij vindt de variant van Uitgekookt minstens zo lekker.

Jeroen is dan ook gek op rundvlees en houdt van het traditionele ‘AGV-tje’. “Gewoon lekker aardappels, groente en vlees, niet te moeilijk.”

“Als er draadjesvlees op het menu staat, bestel ik die maaltijd sowieso.”
Jeroen

Zoveel mogelijk variëren

Overigens probeert hij ook vaak genoeg wat anders. Zo spotte hij laatst een gerecht met mango op het menu. “Je eet normaal gesproken geen fruit bij je avondeten, dus ik móest dit proberen. Als je het niet probeert, dan weet je het ook niet.” En smaakte het hem? “Nou en of!”

Jeroen varieert dan ook zoveel mogelijk. Tegelijkertijd zal hij een maaltijd met draadjesvlees nooit overslaan. “Als er draadjesvlees op het menu staat, bestel ik hem sowieso!”.

Mihoen met kippendij en saté

Een klant op leeftijd (94) die liever anoniem wil blijven is dol op mihoen met kippendij en saté. Ze is al heel wat jaren klant bij Uitgekookt en heeft de maaltijd nog nooit overgeslagen, als hij op het menu staat. Gaat hij dan nooit vervelen? “Zeker niet, ik ben gek op mihoen!”

Uitzondering voor mihoen

Alhoewel deze mevrouw normaal gesproken traditioneel Hollands eet, maakt ze voor de Aziatische witglinsterende mie graag een uitzondering. Wat ze zo lekker vindt aan deze maaltijd? Daar heeft ze niet veel woorden voor nodig. “Ik vind mihoen echt lekker en hou van de combinatie met kip en saté. Dat is het. Ik hoop dat hij nog vaak op het menu staat!"

Lasagne met zalm en spinazie (8,9)

Greet (53) is ongeveer een jaar klant bij Uitgekookt. Ze merkt dat als ze zelf kookt, ze niet zo gezond eet. “Niet zoveel verse groenten, veel uit potjes en blikjes.” Daarom bestelt ze nu twee keer per week bij Uitgekookt.

Wekelijks een visgerecht

Als echte visliefhebber kiest ze wekelijks voor minimaal één visgerecht. De lasagne met spinazie en zalm vindt ze dan ook erg lekker. “Dat zit hem vooral in de combinatie van zalm en spinazie. Dit eet ik veel liever dan traditionele lasagne.”

"Ik kies bijna altijd een gerecht wat ik nog niet ken.”
Greet

Nieuwe gerechten proberen

Ze kende deze variant nog niet. Dat is wat ze zo leuk vindt aan Uitgekookt: “Ik kies bijna altijd een gerecht wat ik nog niet ken. Ik hou erg van nieuwe dingen proberen en wordt elke keer weer positief verrast.”