Van de Uitgekookt redactie

Wij koken graag, maar smullen ook van schrijven over eten! We geven je dan ook graag tips & tricks op het gebied van lekker en gezond eten en informeren over onze maaltijdservice.

Laatst gewijzigd: 16 maart 2023

Maaike heeft het afgelopen jaar elke week Uitgekookt gegeten! Zij was vorig jaar de 200.000e klant van Uitgekook en won een jaar lang gratis Uitgekookt maaltijden. Met haar drukke baan is er vaak weinig tijd om te koken. Daarom was dit voor Maaike en haar man een leuke verrassing. “Wie gaat er koken, wat komt er op tafel en al dat gevlieg. Dat hoefde het afgelopen jaar niet meer, heel fijn!”

Maaike en haar man waren absoluut geen fan van de kant-en-klaarmaaltijden van de supermarkt. Die maaltijden vonden ze niet echt lekker. Toen Maaike op zoek ging naar een alternatief was Uitgekookt als snel de favoriet. “Bij Hello Fresh is de bereidingstijd te lang en de bezorgmomenten van een lokale maaltijdservice kwamen totaal niet uit”, vertelt Maaike. “Toen hebben we gegoogeld en kwamen we snel terecht op de website van Uitgekookt. Deze maaltijden zagen er lekker uit en we wilden het graag eens proberen.”

Een toevallige winnaar

Eind 2021 hadden al bijna 200.000 Nederlanders kennis gemaakt met de verse en gezonde maaltijden van Uitgekookt. Een mooie mijlpaal die Uitgekookt graag uitbundig wilde vieren. Daarom was er een grote prijs voor onze 200.000e klant: een jaar lang gratis Uitgekookt maaltijden. Maaike is naar eigen zeggen compleet overvallen door de prijs. "Ik voelde mij best een beetje bezwaard met het winnen van zo'n grote prijs, maar ik heb er zeker van genoten.”

De hele week genieten van verse maaltijden

Maaike en haar man eten ongeveer vier keer in de week van Uitgekookt. Zij hebben beide een drukke baan en de kinderen wonen al op zichzelf. “Doordeweeks zijn wij met zijn tweeën, en hebben we geen tijd of zin om te koken”, vertelt de winnares. In het weekend hebben Maaike en haar man meer tijd en koken ze zelf, eten ze bij vrienden of buiten de deur. Ze bestellen daarom altijd maaltijden voor maandag tot en met donderdag.

De keuze is reuze

Uitgekookt heeft elke week 24 verschillende maaltijden op het menu. Zo hoef je bijna nooit hetzelfde te eten. Maaike en haar man hebben veel verschillende maaltijden geprobeerd, ook maaltijden die ze zelf niet zo gauw zou koken. “Door Uitgekookt eet ik veel gevarieerder”, zegt Maaike. “Er is zo veel keus, ik eet altijd weer wat anders.”
Maaike en haar man vinden veel maaltijden lekker, maar ze hebben wel een aantal favorieten. “Mijn man vindt vooral de stevige maaltijden het lekkerst, zoals een Hollandse pot of een heerlijke, gekruide Oosterse maaltijd”, zegt Maaike. “Zelf vind ik vooral de Rudolph Specials en de verschillende soorten pasta het lekkerst”, gaat ze verder. “Ik bestelde ook wel eens een lekkerbekje, maar die doe ik altijd in de oven. Dan blijft de vis knapperig en smaakt hij het lekkerst”.

Bestelling gezonde maaltijden in doos

Magnetron of oven?

De rest van de maaltijden warmt Maaike altijd op in de magnetron. “Het smaakt heerlijk en het is lekker snel”, verteld ze. “Dat is het voordeel van Uitgekookt. Je hoeft de maaltijden alleen nog in de magnetron te zetten en je kan binnen 4 minuten aan tafel.”

Meer tijd voor andere dingen

Door de drukke banen van Maaike en haar man hebben ze vaak weinig tijd om te sporten. Doordat de maaltijden van Uitgekookt binnen 4 minuten op tafel staan en ze niet meer hoeven te koken, hebben Maaike en haar man nu veel meer tijd om te sporten. “Ik ga nu vaker een stukje wandelen en regelmatig naar de sportschool”, vertelt Maaike.

Een aanrader voor iedereen

Maaike heeft erg genoten van haar jaar gratis Uitgekookt maaltijden. “De service is goed, de maaltijden smaken heerlijk en het bestellen gaat super makkelijk.” Door de maaltijden van Uitgekookt eet Maaike veel gezonder zelfs als ze weinig tijd heeft. “Gezond eten is belangrijk voor iedereen, en dat is met Uitgekookt net wat makkelijker'' , aldus Maaike. De winnares raadt Uitgekookt erg aan bij vrienden en familie en aan andere mensen die weinig tijd hebben om zelf te koken.

Maaike blijft klant!

Het jaar gratis maaltijden heeft Maaike als heel fijn ervaren en blijft daarom klant bij Uitgekookt! “Ik heb de maaltijden altijd lekker gevonden en voor ons is het een echte uitkomst”, vertelt ze. “Daarom blijf ik doorgaan met bestellen om zo te genieten van de lekkere en variërende maaltijden.”